Elstartolt az Android 8.1

Két forduló fejlesztői béta után elkészült és elérhetővé vált az Android 8.1 a tavalyi és az idei Pixelekre, illetve a Pixel C táblagépre, a Nexus 5X-re és a Nexus 6P-re. A háttérben számos változás történt, amit a fejlesztők tudnak majd kihasználni, a Pixel 2-n és a Pixel 2 XL-en például elérhetővé vált számukra a gépi tanulásra és a HDR+ feldolgozásra szakosodott segédprocesszor, a Visual Core, amit egyébként is most vet be először a páros.

Nem néz ki rosszul az 5X, de az elődmodell még ennél is kompaktabb volt
A 2015-ös Nexus 5X-re is elérhető az Android Oreo 8.1 [+]

A felhasználóknak feltűnhet egy apró ikon a Bluetooth jel mellett: ez a csatlakoztatott eszköz akkumulátoráról közöl információt. A böngészés és az ujjlenyomat-olvasó oldaláról is történtek biztonsági változások, illetve az értesítéseken is optimalizáltak. Az Android 8.1-gyel egy időben élesített Android Oreo (Go edition) variációról itt írtunk, az oreós Android Wearről pedig itt. Akik a fenti készülékek valamelyikével rendelkeznek, és még nem kapták meg a vezetékmentes frissítést, ne csüggedjenek: mint mindig, az OTA közzététele fokozatos.

Azóta történt

  • MWC 2018: Go Nokia Go

    A Nokia 1 a visszafogott méretek és a szerény specifikáció mellé kis rendszerigényű Androidot és Xpress-on hátlapokat biztosít.

Előzmények

Hirdetés