A Pixel 2 XL halott. Vagyis a kijelző jobb oldala

A Google referenciamobiljain nyilvánvalóan átok ül, ritkán hallani ennyi, különböző jellegű, egyaránt hardveres és szoftveres problémáról egy neves gyártó, vagy ez esetben neves gyártató csúcsmobiljaival kapcsolatban. A sort a hangszóró diszfunkciója nyitotta, majd a megjelenítő válaszidejével akadtak látványos problémák, amit a polarizáció elégtelensége tetézett a beégésen kívül. Majd ismét egy hangprobléma következett a videofelvételeknél, aztán zölden villogó kijelző. Az eddigi csúcs azonban az operációs rendszer nélkül leszállított készülékek voltak, amelyeken konkrétan nem volt semmi, így használatba venni sem lehetett őket.

A pixelgate legújabb fejezete ismét a nagyobb készüléket érinti, amelyhez az LG szállította az OLED panelt. A Google fórumain többen jelezték, hogy a kijelző jobb oldala nem elég reszponzív, esetenként teljesen halott, a készülék a simítást még feldolgozza, az érintést viszont már nem. Úgy tűnik, hogy a véletlen érintésekért felelős blokkoló a hibás, amely olyan agresszíven védi a készülék széleit, hogy a direkt és szándékolt érintéseket is figyelmen kívül hagyja. A fenti videóban olyan 5 percnél kezdődik a probléma demonstrálása. A Google jegyezte a problémát és jelezte, hogy OTA frissítéssel kívánja orvosolni. A kisebb Pixel 2 úgy tűnik, nem érintett.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés