Billentyűzettel hódít a Google Pixel C

A tegnapi napon frissült a Google referenciamodell családja, hiszen bemutatkozott a Huawei által gyártott Nexus 6P és az LG boszorkánykonyhájából származó Nexus 5X. Nem csak ezek voltak viszont az újdonságok a sajtótájékoztatón, hiszen a letisztult Android Marshmallow világát még egy eszköz hirdeti.

A zöld robotos operációs rendszer fejlesztésének vívmányaiból ugyanis a telefonok mellett immár egy új táblagép is profitál, mely a Pixel C nevet kapta. Ahogy azt valamelyest sejteni lehet, a készülék a CromeBook Pixel távoli testvére, amihez ráadásul külön billentyűzet csatlakoztatható, ezáltal már-már notebook élményt garantál a kütyü. Ha összecsukjuk, akkor klaviatúra ráadásul vezeték nélkül tölti a szerkezetet, könnyű összekapcsolni a táblagéppel, szóval a techóriás sokat vár tőle.

Hardveres téren abszolút a csúcskategóriát nyújtja a tablet, hiszen a 10,2 hüvelykes, 2560 x 1800 pixel felbontású (308 ppi) kijelző mellé Nvidia Tegra X1 chipset dukál, méghozzá négymagos processzorral, Maxwell grafikus gyorsítóval, és 3 GB RAM-mal megspékelve. Ahogy az a mobilok után várható volt, immár ezt az eszközt is USB Type-C csatlakozóval látták el, úgy tűnik tehát, hogy a Google mindenképpen elkezdni erőltetni ezt az irányvonalat.

A Pixel C kezdőára Amerikában 499 dollár a 32 GB-os, és 599 dollár a 64 GB-os modellért, ami előzetes költségek nélkül átszámolva 140 és 167 ezer forintot jelent. A billentyűzet csak külön kaparintható meg, méghozzá 149 dolláros, vagyis körülbelül 41 ezer forintos áron.

Előzmények

  • Samsung Galaxy Tab A 9.7 - nem a géppel, az árral van a gond

    A dél-koreai vállalat nem csak mobilok, tabletek terén is elindította az A-sorozatot. Tesztalanyunk középkategóriás felszereltséggel, ám sajnos magas árcímkével támad.

  • A Tegra X1 hajthatja a Shield Tablet folytatását

    Az NVIDIA Shield táblagépnek hamarosan érkezhet a 2015-ös variánsa, méghozzá a bivalyerős Tegra X1 rendszerchippel a motorháztető alatt.

  • Google Nexus 6 - hatosfogat

    Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.

  • Google Nexus 9 - ötödik fokozat

    A Google és a HTC 64 bites referencia-táblagépe komoly előrelépés hardveresen és szoftveresen egyaránt, ám a verziószám mellett az árképzés is felfele változott. Enyhítő körülmények azért vannak.

Hirdetés