ZTE Axon 20 5G - kandikamera

Kipróbáltuk a ZTE kijelzőbe rejtett szelfikameráját – a mobil nem miatta emlékezetes.

Videó, multimédia

A legnagyobb videofelbontás 4K 30 fps-sel a főkamerára korlátozva. A kép tűéles és némi elektronikus képstabilizálás is besegít a legtöbb kézremegést kiküszöbölve, csak egy-egy mozzanat marad kissé darabos. A kontrasztok eléggé meg lettek tolva, ami nem segíti a közepes dinamikát, a színek pedig hajlamosak néha vöröses irányba eltolódni.

1080p-re váltva máris elérhető az ultraszéles kamera, akár felvétel közben váltva a lencsék között – ez utóbbi viszont látványosan kevesebb részletet nyújt, gyenge dinamikával és stabilizálással, így nyugodtan visszatérhetünk 4K-ra és a főkamerára. A sztereó hangminőséget sajnos komoly zajszűrés korlátozza, ami az esti, hangosabb példa esetében nyilvánvalóbb:

Ilyenkor sem lehet panasz a 4K képélességre, már ha nem mozog az ember. Ha sétálni kezd, izgágább, elmosottabb a felvétel.

Önvideózni ez előlapi szenzorral csak nappal érdemes, 1080p-n a vártnál élesebb képet kapva. Csakhogy láthatóan korlátozott a dinamikaátfogás és a képernyőpixelek között beszűrőfő fény miatt a szokásosnál is több a becsillanás és oda nem kívánkozó fényfolt.

Jack kimenet nincs, de legalább átalakító akad a dobozban, melyet közbeiktatva dinamikus és részletes hang árad régi füleseinkre. Multimédiás hangszóróból egy van, lévén a beszédhangszóró felül piezoelektromos. Az alsó hangleadó meglehetősen hangos a maximumon, de éles és elég torz, 70%-ra kell levenni, hogy korrektre javuljon a minőség, és mélyekből akkor sem kapunk sokat.


[+]

Az a helyzet ma Androidon, hogy ha életképes zene- vagy videolejátszóra vágyik az ember, a Play Áruházban kell szétnéznie, mert a Fotók és a YT Music meglehetősen fapados, ha saját állományaink kezeléséről van szó. Egy VLC-t feltéve viszont nincs kódolás vagy felirat, ami ne indulna el, és a 4K / 60 fps videók lejátszása sem probléma. A Widevine L1 CDM védelem megvan, így a Netflix és társai Full HD felbontáson streamelnek, hivatalos HDR támogatás és kontrasztsegítés viszont nincs.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés