Hogy is néz ki a kijelzőbe rejtett szelfikamera?

Pontosan úgy, hogy kinéz. Egy lyukon, amin mi is átlátunk, ha szétszedjük a készüléket. De ezt inkább Zackre bíztuk.

Hirdetés

A ZTE mutatott be a világon elsőként kereskedelmi forgalomban is elérhető, rejtett szelfiegységgel szerelt készüléket. Mert igazából az Oppo volt az, csak ők egyelőre nem dobták piacra. A ZTE Axon 5G előlapi kamerájánák képminőségét elnézve, ez mondjuk talán nem baj, de azoknak még így is pont megfelelhet, akik egyébként jellemzően nem használják ezt a lehetőséget, maximum videóteleonálásra, és inkább csepp és lyukmentes kijelzőre vágynak. Videótelefonra meg láttunk már hagyományos, de mégis rosszabb minőségű megoldásokat.


[+]

Idővel pedig a háborítatlan kijelző és az IP védettség problémáját is megoldhatja. Egyelőre viszont ez a minőség tényleg csak azoknak felelhet meg, akiknek amúgy csak szökőévente van szüksége előlapi képalkotó egységre. Ők technikailag egy normál, 32 megapixeles modullal próbálkozhatnak. Pontosan olyannal, amilyet az optikai ujjlenyomat-olvasók is használnak, csak magasabb felbontással. A lényeg a kijelző, amiből a ZTE két fajtát használt az Axon 20 5G esetében.

A panel lényegében hagyományos FHD AMOLED, a kamera előtt viszont egy kisebb felbontású folt található, alacsonyabb pixelsűrűséggel, amin a kamera képes majdnem tökéletesen átlátni. Ahogy mi is, ha átnézünk a lyukon. A színtorzulást nyilván a szoftver kompenzálja, egyelőre úgy, ahogy, de látható, hogy az ujjlenyomatot szkennelő kamerának nincs szüksége ilyen fokú transzparenciára.


[+]

A szerelhetőség egyrészt egészen szakemberbarát, noha víz és por elleni védelemmel nem rendelkezik az eszköz, a hátlapot jelentős mennyiségű ragasztó rögzíti, a Type-C USB pedig csatlakozó szigetelt, Az akkumulátor viszont masszívan bele van gyógyítva a készülékbe, oldószer nélkül nem lehet biztonságosan kiemelni, ami nem valami kedvező. Feltehetően az ilyen megoldások fogják eldönteni, hogy EU-ban milyen besorolást kap egy-egy eszköz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés