Új széria a Xiaomitól, szelfifókusszal

A Redmi Y1 Indiában mutatkozott be, és egyelőre az egyik nagy webáruháznál vásárolható meg önfotós extrákkal és szelfivakuval.

Hirdetés

A Xiaomi szeptember után októberben is 10 millió okostelefont leszállított, és Indiában olyannyira megindult a szekér, hogy már a Samsung vezető pozícióját fenyegeti. A világ második legnépesebb országában és az amerikainál is nagyobb mobilpiacán tavaly még 17% volt a koreaiak előnye a piaci részesedés tekintetében, a harmadik negyedévben viszont már csak 1%, így nem csoda, hogy a Xiaomi bemutat kifejezetten erre a régióra szánt modelleket is.


[+]

Ilyen az Redmi Y1, amely egyelőre kizárólag az Amazon indiai webáruházában helyezhető kosárba, egészen pontosan lehet majd november 8-ától megrendelni, méghozzá 3/32 GB-os kiszerelésben 9 ezer rúpiáért (37 ezer forint), 4/64 GB-os RAM/tárolómodullal pedig 11 ezer rúpiáért (45 ezer forint). Az Y1 legfőbb érdekessége kétségtelenül a 16 megapixeles előlapi kamera LED villanóval, azaz az új  széria az önfotózás divatjára megy rá, méghozzá 36 okos arcszépítő effekttel.


[+]

Máskülönben az Y1 kívül-belül ismerős lehet: egy 5,5"-es, HD felbontású phabletről van szó 450 nites fénysűrűséggel és 153 x 76,2 x 7,7 milliméteres, 153 grammos készülékházzal, amivel lényegében az általunk is tesztelt, roppant olcsó Redmi Note 5A kiköpött mása. A készüléket a nyolc Cortex-A53 magot felvonultató Snapdragon 435 hajtja meg az Adreno 505-ös GPU-val és a Hexagon 546-os DSP-vel. A microUSB kábellel 3080 mAh-s akkumulátor etethető. A Redmi Y1 Android 7.1.2-t futtat, közelgő stabil MIUI 9 szoftverrel.


[+]

A két nanoSIM-et vagy egy nanoSIM-et és egy microSD kártyát befogadó Redmi Y1 természetesen 4G képes dual standby módban, adott a B20-as LTE sáv, illetve a Bluetooth 4.2 és a 802.11b/g/n WiFi. Nem maradt le szerencsére sem a 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet, sem az infra, a hátlapon pedig ujjlenyomat-olvasó és 13 megapixeles kamera is helyet kapott, LED villanó és PD-autofókusz képességekkel. Arról egyelőre nincs információ, hogy az Y1 elhagyja-e valaha Indiát, a Xiaominak mindenesetre elég jól megy mostanában ahhoz, hogy regionális és kifejezetten nyugati igényekre szabott készülékekkel is előrukkoljon.

Előzmények

Hirdetés