2019. február 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Xiaomi Redmi Note 5A Prime - az elsőrendű

A Xiaomi phabletjének Prime verziója egészen kifogástalan belépő szintű konstrukció ujjlenyomat-olvasóval és remek teljesítménnyel.

Hirdetés

Hardver, szoftver

Érdemi változás a motortérben történt, ami nem tűnik feltétlenül olyan számottevőnek, tekintve, hogy a Snapdragon 425-öt cserélték Snapdragon 435-re, a teljesítményben viszont szignifikáns javulás érezhető. Nem mintha nagyon panaszkodtunk volna, de a teljesítményteszt eredmények és a felhasználói élmény is azt mutatja, hogy a nyolc darab, maximum 1,4 GHz-es Cortex-A53-as mag lényegesen hatékonyabb konstrukció 3 GB operatív memóriával és az Adreno 505-ös grafikus gyorsítóval kiegészítve. A memória maradt LPDDR3 szabványú, viszont 800 MHz-es, a tárhely 32 GB, ráadásul a dual SIM funkcióktól függetlenül bővíthető, az adaptive storage viszont nem elérhető, így alkalmazásokat kizárólag a belső tárhelyre telepíthetünk.

Teljesítmény-teszt
Benchmark Xiaomi Redmi Note 5A Prime Xiaomi Redmi Note 5A Motorola Moto E4 Plus Nokia 3
Rendszerchip Snapdragon 435 Snapdragon 425 MediaTek MT6737 MediaTek MT6737
AnTuTu Benchmark 6.x 46434 pont 36438 pont 30573 pont 27094 pont
AnTuTu Benchmark 7.x 56759 pont n/a n/a n/a
Vellamo Browser nem futott le 1993 pont 1786 pont 1852 pont
Vellamo Metal 1203 pont 1193 pont 1074 pont 832 pont
Geekbench 4 (single/multi) 674 / 2577 pont 679 / 1892 pont 542 / 1533 pont 532 / 1404 pont
GFXBench Manhattan onscreen 15 fps 5,7 fps 4,8 fps 4,5 fps
GFXBench Manhattan offscreen 7,6 fps 2,8 fps 2,2 fps 2,2 fps
GFXBench T-Rex onscreen 20 fps 14 fps 11 fps 10 fps
GFXBench T-Rex offscreen 18 fps 7,7 fps 6,1 fps 5,9 fps


[+]

A grafikus teljesítmény láthatóan megugrott, valamint az általános felhasználói élményre is kedvező hatást gyakorolt egyrészt a megnövelt lóerő, másrészt a legfrissebb MIUI. A Redmi Note 5A-val ellentétben a Redmi Note 5A Prime már a Xiaomi rendszerének 9.2-es nemzetközi szoftververziójával érkezik. Az alapmodellel ellentétben itt már nem fordulnak elő akadozások, a felület jól átgondolt, funkcionális, reszponzív és nem csak az árkategóriához képest gyors és stabil. Kizárólag a Google billentyűzet hajlamos néha lemaradni pár tizedmásodpercet, az összteljesítmény ezzel együtt bőven kategóriaátlagot meghaladó.


[+]

A 2017 decemberi biztonsági csomaggal frissített, 7.1.2-es Androidra épített MIUI 9.2.1 hiánytalanul lokalizált, hivatalos nemzetközi verzió tökéletesen integrált Google szolgáltatásokkal, valamint egy rakás kényelemfokozó és elmés megoldással teszi lehetővé egyrészt az aprólékos testreszabást, másrészt a hatékony feladatvégzést. A megjelenés választás kérdése, számos téma, ikonkészlet és elrendezés kínálkozik a Témák között, így az alapbeállítás lényegében indifferens, mert gyárilag adott a lehetőség, hogy véletlenül se hasonlítson önmagára, ha az éppen nem tetszik.


[+]

Alkalmazásmenü továbbra sincs, az eszközök a főképernyőkön jobbra helyezkednek el, balra pedig a külön megnevezést nélkülöző, Google Asszisztens szerű szervező-valami kerül elő, ami kifejezetten tetszetős megjelenésű és használható. A kártyák elrendezését és magukat a kártyákat saját igényeink szerint rendezhetjük, legfelül dátum, nálam a gyors jegyzet került alá, a naptár, majd a parancsikonok, amelyeket szintén mi választunk ki a gyors elérés érdekében.


[+]

A Nougat natív funkciói is maradéktalanul elérhetők, dupla koppintással az alkalmazásváltó navigációs gombra a rendszer késedelem nélkül vált a két legutóbb használt program között. Mármint, tényleg nagyon gyorsan. A horizontálisan lapozható alkalmazásváltóból elérhető az osztott képernyős mód, a További beállítások között pedig az egykezes mód is, amely 3,5, 4 és 4,5 hüvelykre rendezi a megjelenítést a navigációs gombsor simításával. A lebegő labda szintén az egykezes használatot segíti, viselkedése széleskörűen paraméterezhető, a gyors elérés érdekében pedig számtalan funkciót rendelhetünk a virtuális és hardveres gombokhoz annak függvényében, hogy hányszor, vagy milyen hosszan piszkáljuk őket. A kamera speciel már a zárolt képernyőt jobbra simítva is áll szíves rendelkezésünkre.


[+]

Az alkalmazáskínálat funkcionális és kielégítő, minden eszköz megkettőzhető a Második asztal használatával, ami külön védelmet élvez a rendszeren belül. Itt van lehetőségünk több fiókot is regisztrálni, illetve kiegészítő védelmi vonalat húzni az érzékenynek vélt tartalmakhoz. A Google szoftvercsomagja hiánytalanul áll rendelkezésre a szolgáltatásokkal együtt, az Eszközök mappába pedig képernyővideó, QR-kód és dokumentumolvasó, hangrögzítő és iránytű is került. A Visszajelzés egyértelmű, a Mi Drop pedig fájlcserélő megoldás, a beállításokban pedig az új és régi készülék közötti adatmozgatásra is van lehetőség.


[+]

A WPS Office az egyebekben árválkodik, a fájlkezelő mutatós és szintén saját megoldás, az infraport képességeit pedig a Mi Távirányító alkalmazás segítségével használhatjuk ki. Zene és videolejátszó is akad a Google kínálatán kívül, illetve böngészőből is választhatjuk a Mi Browsert. A Biztonság nevű appban tárhely- és memóriakarbantartást eszközölhetünk, lényegében a Telefonkezelő MIUI verziója, ellenőrizhetjük és szabályozhatjuk az adatforgalmat és energiafelhasználást, valamint az egyes alkalmazások jogosultságait.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Redmi Note 5A - árképzésből ötös

    Olcsó, jól működő phablet, minőségi kialakítással, komolyabb hibák nélkül. A Redmi-széria legújabb tagja is hozza a gyártótól elvártakat, de ne egy csúcsmodellt várjunk.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.