2019. február 17., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Xiaomi Redmi Note 5A Prime - az elsőrendű

A Xiaomi phabletjének Prime verziója egészen kifogástalan belépő szintű konstrukció ujjlenyomat-olvasóval és remek teljesítménnyel.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés

Az adatkommunikációs képességek nem változtak, a Cat.4-es LTE mindkét nanoSIM foglalatban elérhető dual standby üzemmódban, minden hazai frekvencián, így a B20-as hálózat is támogatott, amellett, hogy a 32 GB belső tárhelyet ezzel együtt is bővíthetjük, mivel a microSD dedikált foglalatot kapott. Sajnos az adaptive storage nem elérhető, egyszerű tárolóként viszont további 256 GB állhat rendelkezésre. NFC nincs, cserébe a microUSB csatlakozó OTG képes és infraport is akad. A WiFi 802.11a/b/g/n szabványon kapcsolódik, van Direct és HotSpot, a Bluetooth pedig 4.2-es verziószám mellett A2DP, HID és LE protokollokkal dolgozik. A hívás hangminősége kifejezetten jó, némi plusz hangerő elférne ugyan, de a hálózat stabil, a másik oldalon sem panaszkodott senki.


[+]

A navigációt a földi routereken és hálózatokon (A-GPS) kívül a GPS, a GLONASS és a BeiDou rendszere segítik, a pozíciószerzés hatékony, a követés stabil. Szenzorosan is kielégítő a felhozatal, mindössze nyomás- és hőmérsékletérzékelő nem jutott. Gyorsulásmérő, fény- és közelségérzékelő, giroszenzor, hang-és mágneses szenzor viszont akad, utóbbit az alap-alkalmazáskínálat részét képező iránytű is kihasználja.


[+]

A 3080 mAh-s telepet a mellékelt, hazai szabványnak megfelelő, 5V 2A képességű normál töltőfejjel regenerálhatjuk, a lapkakészlet viszont támogatja a Quick Charge szabványt. Kár, hogy erről a készülék látszólag nem tud. Ettől függetlenül az üzemidő abszolút rendben van. Aktív WiFi kapcsolat és szinkronizáció mellett videózni olyan 9 órát tudunk maximum fényerőn, automatikus fényerő-beállítások mellett böngészni viszont akár 11 és fél órát is, ami igen kedvező kijelzőidőt mutat életszerű felhasználás mellett.

Értékelés: Xiaomi Redmi Note 5A
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 6 pont
Összeszerelés minősége 7 pont
Kijelző mérete, minősége 7 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 9 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 7 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 9 pont
Hogyan értékelünk?

A Xiaomi Redmi Note 5A hardveres korlátait a Snapdragon 435-ös szett kiiktatja, a rendszer gyors, stabil, a grafikus teljesítmény pedig szignifikáns javulást mutat. A MIUI 9.2-es rendszer határozottan kényelmes, korrekt testreszabási lehetőségekkel, ha valaki éppen pont nem szereti, viszont számos igen hasznos extrával és apró beállítási lehetőséggel, amivel személyre szabhatjuk a felületet. A készülékház külleme nem változott, baj eddig sem volt vele, az összeszerelés minősége viszont javult, a műanyag konstrukció nem nyekeg, szépen kivitelezett és integráns. A kamera középszerű, de korántsem használhatatlan, a szelfiképességek hangsúlyosabbak lettek, a multimédiás hangszóró szerény, de már egy közepesnél kicsit jobb, kommersz fülesre is meglepően jó hangminőség jut. A Xiaomi Redmi Note 5A Prime 40 ezer forint hazai garanciával, kitűnően lokalizált, Google szolgáltatásokat is tartalmazó, hivatalos nemzetközi szoftververzióval. Ja, és infra, valamint hibátlanul és szélsebesen működő ujjlenyomat-olvasó. Mindezeket figyelembe véve, a Xiaomi Redmi Note 5A Prime különösen ajánlott ebben az árkategóriában. Meg egyébként néhány szinttel feljebb is simán maga mögé utasítja a mezőny egyes érthetetlen konstrukcióval bíró, random magasabbra pozicionált képviselőit.

Xiaomi Redmi Note 5A Prime

AliceWake

A tesztkészülék az Eustock jóvoltából jutott el hozzánk. Vásárláshoz kérem, kattintson ide!

A cikk elkészítését a Telenor Hipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről lehet olvasni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Redmi Note 5A - árképzésből ötös

    Olcsó, jól működő phablet, minőségi kialakítással, komolyabb hibák nélkül. A Redmi-széria legújabb tagja is hozza a gyártótól elvártakat, de ne egy csúcsmodellt várjunk.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.