Hirdetés

Xiaomi Redmi 2 Pro - többet, kevesebbért

Hirdetés

Külső, kijelző

„A Xiaomi új, középkategóriás okostelefonja nem sikerült rosszul, de az igazán átütő sikerhez a jelenlegi memóriájának kétszeresére lenne szüksége” – lehetett olvasni tavaszi, Redmi 2 cikkünk leadjében, és szentkuti11 kolléga kívánsága a Xiaomi számára parancs: megjelent hazánkban is a népszerű készülék 2 gigabájt RAM-os Pro változata, melynek a belső tárolója is méretesebb. Egy ilyen, kisebb hardveres ráncfelvarrás nem feltétlenül szül önálló tesztet, hiszen megmaradt a formavilág és a specifikációk zöme, a Redmi 2 Prót viszont lehetőségünk van a 7-es MIUI-val kipróbálni, amely gyorsabb szoftveres működést ígér, az árcédula pedig barátságosabb lett, úgyhogy mindjárt érdemes az őszi Xiaomit összehasonlítani a tavaszival, amit az Eustock.hu közbenjárásával teszünk most meg.

A Redmi 2 Pro változata külsőleg nem változott
A Redmi 2 Pro változata külsőleg nem változott [+]

Annál is inkább érdemes visszatérni a Redmi 2-hőz, mivel manapság egyre ritkább az 5 hüvelyk alatti képátló a mobilpiacon, és 134 x 67,2 x 9,4 milliméteres paramétereivel, illetve 133 grammos tömegével a Pro ugyanolyan könnyedén csúszik az ember zsebébe, mint testvére. Mondjuk túlságosan is könnyen: a hátlap maradt a csúszós plasztik fajtából, az ívelt sarkak és a vállalható képernyőkávák máskülönben kényelmes fogást és könnyű egykezes használatot biztosítanak. Az sem rossz, hogy az androidos kezelőgombok a 4,7 hüvelykes képernyő alá kerültek, így nem lopnak onnan maguknak helyet, csak a kimaradt háttérvilágításért kár.

Kijelző-teszt
Mérés Xiaomi Redmi 2 Pro Doogee X5 Pro Lenovo A5000 Prestigio Muze C3
Fehér fényerő (max.) 428 nit 560 nit 428 nit 364 nit
Fehér fényerő (min.) 13 nit 26 nit ? nit 38 nit
Fekete fényerő 0,49 nit 0,54 nit 0,59 nit 0,43 nit
Kontrasztarány 873:1 1037:1 726:1 848:1
Színhőmérséklet 7665 K + kézi 7234 K 7765 K 7942 K

A 720p-s IPS panel a középszerű betekintési szögeket leszámítva jó
A 720p-s IPS panel a középszerű betekintési szögeket leszámítva jó [+]

A 720 x 1280 pixeles Sharp vagy AUO IPS panel elég jónak mondható a kategóriában. A maximális fényerő elmegy (a tükröződés miatt nem látszik minden jól a napfény alatt), a kalibráció kissé hűvös, de nem vészes, egyedül betekintési szögeket érheti komolyabb kritika: viszonylag hamar csökken a fényerő és a kontraszt, ha az ember oldalról tud csak a megjelenítőre pillantani. Az érintésérzékeny felület pontos, persze nekünk is annak kell lennünk ekkora méreten, hogy az apró, magyarul is tudó Google-billentyűzetet hiba nélkül működtessük. A kijelző fölött fénymérő, közelségérzékelő, 2 megapixeles kamera és hangszóró kapott helyet. Alul alkalmazásváltó (hosszan menü), kezdőképernyő és vissza az érintőgombok kiosztása.

a Redmi 2 Pro apró készülék, a matt műanyag hátlap viszont csúszós
a Redmi 2 Pro apró készülék, a matt műanyag hátlap viszont csúszós [+]

A bekapcsoló és a hangerőszabályzó jobb oldalon, ideális helyen nyomkodható, a microUSB kábelt alul lehet bedugni, a füles csatlakozójának pedig felül van a helye. Headsetet egyébként nem találni a natúr színű csomagolásban, amely csak a leírásokat, a garanciajegyet, egy USB-kábelt és egy 1 amperes töltőfejet rejt. A matt felületű hátlap tetején egy 8 megapixeles kamera, egy ledes villanó és egy monó hangszóró pillantható meg, alul pedig egy darab, ezüstös márkafelirat.

Megmaradt a 8 megapixeles kamera a hátlapon
Megmaradt a 8 megapixeles kamera a hátlapon [+]

Az oldalakra ráhajló plasztik lapot eltávolítva 2200 milliamperórás telep, két microSIM foglalat és egy microSD járat mutatja meg magát. A készülékváz stabilan egyben tartja a Redmi 2 Prót és a hátlap is megfelelően illeszkedik, bizonyos fogás esetében mégsem érezzük tökéletesnek a helyzetet, és ezt más mis készüléknél is észrevettük. A Xiaomi üdvöskéje mindenesetre valóban kompaktméretű anélkül, hogy az az anyaghasználat rovására ment volna, avagy csak kisebb megjelenítő fért volna bele.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Holnap érkezik a Xiaomi Redmi Note 3

  Redmi Note 2 Pro helyett a fenti névvel hull le a lepel a legújabb középkategóriás Xiaomi phabletről, amely hivatalos renderképen is megmutatta fémházát és biometrikus szenzorát.

 • Windowst vagy Androidot futtat a Mi Pad 2

  A Xiaomi táblagépe az előddel ellentétben nem NVIDIA, hanem Intel Atom chipsetet kapott, és csatlakozott az USB Type-C vonalhoz is.

 • Máris itt a MIUI 7.1

  Hamar megérkezett a Xiaomi 7-es verziójú androidos felületének első számozott frissítése.

Előzmények

 • Xiaomi Redmi Note 2 - turbómotor a középkategóriában

  A Xiaomi friss Redmi phabletje egy generáció alatt kettőt lépett előre: Full HD kijelző, gyors nyolcmagos hardver, infra és PDAF-autófókusz került a házba, az ár mégis lefelé mozdult el.

 • Xiaomi Redmi 2 - érdemes várni rá

  A Xiaomi új, középkategóriás okostelefonja nem sikerült rosszul, de az igazán átütő sikerhez a jelenlegi memóriájának kétszeresére lenne szüksége.

 • Xiaomi Redmi Note 4G - valaMivel gyorsabb

  A 4G-s Xiaomi óriásmobil chipsetet és MIUI verziót cserélt. Lássuk, hogy a nálunk is kapható készülék errefelé is olyan jó ajánlat-e, mint Ázsiában!

 • Xiaomi Redmi 1s - pirospacsi

  Azt mondják, hogy a Xiaomi a kínai Apple. Azért ez persze nincs így, de a MIUI rendszer valóban igen kezes, miközben a Redmi 1s ára még kötelező terhek megfizetése után is versenyképes.

Hirdetés