Hirdetés

Xiaomi Redmi 2 - érdemes várni rá

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Ha meg kéne tippelnem, hogy melyik lesz az a kínai gyártó, amelyiktől egy Samsung vagy LG méretű és hírű vállalatnak tartania kell a közeljövőben, akkor minden bizonnyal a Xiaomit mondanám. Sőt, az is lehet, hogy már el is késtem, és Dél-Koreában már sorra mennek a tanácskozások és ötletelések, hogy milyen innovációkat mutassanak fel ahhoz, hogy hosszútávon is a legnagyobbak között tudhassák magukat.

Xiaomi Redmi 2 kézben tartva
[+]

A Xiaomin ugyanis egyre inkább érezni, hogy ők az „A” brandek sorába szeretnének tartozni, a termékpalettájuk gyakorlatilag teljes egészében kialakult, a szoftveres felület egyedivé tétele náluk nem egy ikonkészletből meg egy témázhatóságból áll, hanem a gyári Android kinézetét igyekeznek teljesen lecserélni egy sokkal felhasználóbarátabb és okosabb felületre, ami folyamatosan fejlődik, frissül. A Xiaominál ezen felül nincs low-end vonal, az okostelefonok sorában Redmi a belépő széria, ami hardveresen és árazásában is a középkategóriát célozza meg.

A Redmi 2 a sorozat második darabja, de az első generációból kétféle verziót is kipróbáltunk. A sima Hongmi még MediaTek lapkakészlettel látott napvilágot, azóta viszont úgy tűnik, hogy a gyártó a Qualcomm felé fordult hardveres téren, így gyakorlatilag ugyanabban a készülékházban kiadták a Redmi 1S-t, amit Snapdragon 400-zal szereltek fel és mindent összevetve egy nagyon jó készüléket hoztak létre, amit korrekt árazással társítottak, abszolút siker volt a gyártó történetében.

Xiaomi Redmi 2 doboz
[+]

Egy ennyire jól sikerült készülék után saját maguknak is alaposan feladták a leckét, mikor az utódlás gondolata és ideje elérkezett, a végeredményre mi is nagyon kíváncsiak voltunk. A Xiaomi-ra jellemző natúr színű kartondobozon semmi érdekes motívum nem jelenik meg, a tetején a Mi logo, az alján pedig a specifikációk kínai karakterekkel. Kicsomagolás után a készüléken kívül az USB kábel és a töltő adapter tárul szemeink elé, fülhallgató nincs a csomagban, zenei téren igényesebbek megvásárolhatják hozzá a Piston 2-t, de a Piston Basic már 4000 forint körüli áron, ugyanakkor kicsit gyengébb hangminőség mellett kínálja a headset funkciókat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Ráncfelvarrást kapott a Redmi 2

  Apiaci premier után alig két héttel a Xiaomi megduplázta a rendkívül nyomott árfekvésű készülékének operatív memóriáját és belső tárhelyét.

 • Megérkezett a Xiaomi Redmi 2

  64 bites rendszerchipre váltott a Redmi, és több specifikáció is változott az 1s-hez képest, a kezdőár azonban verhetetlen maradt.

 • A TENAA-nál a Redmi 1S folytatása?

  Új középkategóriás készülék járt a kínai hírközlési hatóságnál, amely tippek szerint a rendkívül sikeres Xiaomi Redmi 1S folytatása lehet.

 • Xiaomi Redmi 1s - pirospacsi

  Azt mondják, hogy a Xiaomi a kínai Apple. Azért ez persze nincs így, de a MIUI rendszer valóban igen kezes, miközben a Redmi 1s ára még kötelező terhek megfizetése után is versenyképes.

Hirdetés