Xiaomi Redmi Note 2 - turbómotor a középkategóriában

Hirdetés

Bevezető

Nagy csata dúl a vásárlók kegyeiért, és a csúcskészülékekbe fektetett elképesztő összegek jó hatással vannak a középkategóriára is, a ma újításai ugyanis, előbb-utóbb felbukkannak a holnap olcsóbb készülékeiben. Elég csak megnézni, hogy mit lehetett tavaly hatvanezer forint környékén kártyafüggetlenül megkaparintani: mondjuk a korrekt sebességű, HD kijelzős Huawei Ascend G620s-t négymagos rendszerchippel. Az Alcatel OT Pop S9 nagyobb méretben kínált hasonlót, az akkori Motorola Moto G pedig kisebben, a lényeg viszont nem változott: a klasszikus középkategória beállít az egy giga RAM, a négy processzormag, a 8 gigás tárhely és a 720p-s kijelző vonalra. A Redmi Note 4G-vel a Xiaomi azért megmutatta, hogy beleférhet a 2 gigabájt RAM és a 13 megapixeles kamera, ám idén robbantottak a feltörekvő kínai márkák igazán: a Meizu hatvanezer forint alatt kínálja a nyolcmagos Meizu m2 note-ot Full HD kijelzővel, 2 gigabájt RAM-mal és 16 gigabájtos belső tárolóval, és erre a Xiaominak is gyorsan reagálnia kellett.

A Xiaomi Redmi Note 2 hardveresen hatalmasat lépett előre egy év alatt
A Xiaomi Redmi Note 2 hardveresen hatalmasat lépett előre egy év alatt [+]

Az augusztusban bejelentett Redmi Note 2 meg is tette: az m2 note decens nyolcmagosát (MediaTek MT6753) a Helio X10 várhatóan állva hagyja, és olyan nyalánkságok kerültek az 5,5 hüvelykes készülékházba, mint a PDAF-autófóksz vagy az infra. Akkor miért nem „ár/érték bajnok már megint újraértelmezve” lett a cím? Mert a Meizu máris reagált: a Metal névre hallgató kütyü fémházra váltott, ujjlenyomat-olvasót kapott és maga is beszerezte a Helio X10-et. Jelen sorok írása közben pedig a Xiaomi újabb válaszáról futott be pletyka: Redmi Note 2 Pro ugyancsak biometrikus azonosítóval és fémházzal érkezhet be decemberben...

A Redmi Note 2 matt műanyag hátlapot kapott
A Redmi Note 2 matt műanyag hátlapot kapott [+]

Ez az adok-kapok persze széles mosolyt csal a felhasználó arcára, akit nem igazán érdekel, hogy miként lehet az ilyenféle árazás Ázsiában profitábilis (online értékesítési modell, kapcsolódó alkalmazás- és szolgáltatásbolt, kedvező adókörülmények, közösségi médián keresztüli népszerűsítés), és ma már a magyar vásárló is részesülhet az efféle jóból anélkül, hogy a kinti ár ideérve horrorisztikusan megugrana, vagy a termék idejönne, a szerviz viszont Kínában maradna. A Xiaomi az ajánlatot ráadásul a MIUI Magyarország által lokalizált szoftverfelülettel is megtoldotta, úgyhogy nagy lendülettel fogtunk bele az Eustock.hu által felajánlott készülék kipróbálásához. Minket is pont az érdekelt, mint olvasóinkat: vajon a szemtelenül jó árazás mögött kompromisszumok, avagy egy újabb sikertermék lakozik?

A Redmi Note 2 ismerős dobozzal vásárolható meg
A Redmi Note 2 ismerős dobozzal vásárolható meg [+]

A fentiek után furcsa lenne azzal folytatni, hogy „ugyan miért spórolták ki a kartoncsomagolásból a headsetet?”, inkább itt húzzák meg a nadrágszíjat, mint mondjuk az anyaghasználatnál (egy Piston fülest amúgy sem nagy kunszt beszerezni). Nem maradt ki viszont a töltéshez és az adatátvitelhez használatos USB kábel, némi magyar és idegen nyelvű leírás, no és a méretes, 2 amperes töltőfej – akad tradicionális gyártó, amelyik ennél kisebb teljesítményű adaptert mellékel négyszer drágább készülékéhez.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Indiában is jól megy a Xiaominak

  Hugo Barra, a Xiaomi talán legismertebb embere bejelentette, hogy a harmadik negyedévben hét számjegyű mennyiséget sikerült készülékeikből eladni a világ második legnépesebb országában.

 • Mobilarena TV: Érzékeny pontra tapintunk

  A Snapdragon 808-as, remekül árazott Xiaomi Mi 4c több érdekességet is felvonultat – például funkciók kapcsolódnak az oldalkeretek megérintéséhez.

 • Újabb jel a Xiaomi Mi 5 - Snapdragon 820 párosra

  Most, hogy mindent tudni a Qualcomm legújabb, 14 nanométeres FinFET node-on gyártott chipsetjéről, jöhetnek az ilyen hardverrel felszerelt készülékek, az elsők között talán a Xiaomi újdonsága.

 • Hihetetlen forgalom a kínai fekete pénteken

  Az Alibaba és a JD is rekordforgalmat bonyolított le november 11-én, az egykék napján. A Xiaomi is tetemes bevételre tett szert.

Előzmények

Hirdetés