Windowst vagy Androidot futtat a Mi Pad 2

A Xiaomi ma két új készüléket is bejelentett. Az egyik a Redmi Note 3 volt, a másik pedig egy táblagép, ami a Mi Pad 2 nevet kapta. Az új modellnél leginkább a formatervre koncentrált a vállalat, tényleg nagyon jól néz ki a kütyü, mindemellett pedig erőnek sincs híján. Az előlapi üvegen kívül teljes egészében alumínium burkolatba csomagolt tablet 6,95 milliméter vékony, ez jóval keskenyebb, mint az első generáció 8,5 milliméteres dimenziója. Mérlegre téve 322 grammot nyom, ami ugyan jó érték, de az iPad mini 4 még ennél is könnyebb a maga 299 grammjával. A táblagép háromféle verzióban lát napvilágot (tárhelyméretben van csak különbség), ebből kettő Android, egy pedig Windows 10 operációs rendszert futtat.


[+]

A Mi Pad 2 belsejében immár nem NVIDIA lapka dolgozik, hanem a 14 nanoméretes csíkszélességű Intel Atom X5-Z8500, amiben egy 2,24 GHz-es négymagos processzor végzi a feladatok legnagyobb részét. Rendszermemóriából 2 GB jutott, emellett természetesen van 802.11ac-s WiFi, valamint a Xiaomi is úgy döntött, hogy erősíti az USB Type-C vonalat. Az előlapon egy 7,9 hüvelykes, 2048 x 1536 pixel felbontású IPS kijelző név velünk szembe, felette egy 5 megapixeles előlapi kamera kapott helyet. A hátlapi fényképező 8 megapixeles képeket lő, ledes villanót nem kapott. A burkolat alatt egy 6190 mAh kapacitású akkumulátor feszít, ez némileg visszalépés a korábbi, 6700 mAh-s telephez képest, ám a hardver elvileg kevesebbet fogyaszt, így nem lesz gond az üzemidővel, és lesz hozzá gyorstöltő is a csomagban. A Mi Pad 2 szürke és pezsgő színekben lesz elérhető, a 16 GB-os adattárolóval szerelt variáns 156 dollárba, a 64 GB-os pedig 203 dollárba kerül, ami előzetes költségek nélkül átszámolva 45 illetve 60 ezer forintot jelent.

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Redmi 2 Pro - többet, kevesebbért

    A Redmi 2 Pro variánsa több RAM-mal, méretesebb tárolóval és frissebb MIUI rendszerrel hívja fel magára a figyelmet úgy, hogy olcsóbb a tavaszi kiszerelésnél.

  • Xiaomi Redmi Note 2 - turbómotor a középkategóriában

    A Xiaomi friss Redmi phabletje egy generáció alatt kettőt lépett előre: Full HD kijelző, gyors nyolcmagos hardver, infra és PDAF-autófókusz került a házba, az ár mégis lefelé mozdult el.

  • Xiaomi Mi Pad - Ki Mit tud?

    A Mi Pad Ázsiában már óriási siker, a Xiaomi itthon azonban csak mostanában kezdi felvenni, most egy 7,9 hüvelykes kijelzővel és Tegra K1 SoC-vel szerelt tablet járt nálunk.

Hirdetés