Hirdetés

Xiaomi Mi Bluetooth Speaker - hatásvadász apróság

A kínai vállalat ismét egy egyedülálló ajánlattal kecsegteti rajongóit, egy kimondottan jól használható Bluetooth-hangszórót kínálnak nagyon kedvező áron.

Hirdetés

Hangminőség, összegzés

Telefonálásnál tehát megfelelően vizsgázott a hangszóró, természetesen az Averna AV3102-es audio chip és a két darab, 36 milliméteres membránnal rendelkező, 3 wattos hangkeltő zenei minőségét is alapos próbának vetettük alá, az elméleti 85 - 20 000 Hz-es frekvenciaátvitelt pedig számos tesztzajjal próbáltuk ki.

Két darab gumibakon áll a kütyü, ha a rendeltetésének megfelelően használjuk.
Két darab gumibakon áll a kütyü, ha a rendeltetésének megfelelően használjuk. [+]

Jó és egyben rossz hír is az, hogy azonos források mellett nagyon erőteljes különbség volt a vezetékes és a vezeték nélküli átvitel között hangminőségben, a Qualcomm aptX kodeket nem ismerő, Bluetooth 4.0-s egység sokat ront a hangkarakteren, illetve rengeteg részlettől fosztja meg a végeredményt. A basszusok minden esetben nagyon markánsak, Bluetooth-csatlakoztatás esetén azonban erőteljesen túlreprezentáltnak és egysíkúnak fogjuk érezni a legmélyebb tartományt, ezt valószínűleg direkt tervezték ilyenre, így próbálták elérni az „ez aztán nagyot szól a méretéhez képest"-reakciókat. Ez az effektus egyébként rányomja a bélyegét a teljes hangzásvilágra, egy már-már zavaró vibrálást akkor is érezni fogunk, amikor annak ott semmi dolga nem lenne.

Ha microSD-t teszünk bele, akkor csatlakoztatott telefon nélkül is képes zenelejátszásra.
Ha microSD-t teszünk bele, akkor csatlakoztatott telefon nélkül is képes zenelejátszásra. [+]

Megragadó pont is van azért a hangjában, egy kisebb helyiségben például egész korrekt térérzetet csinál maga köré, és még a maximális hangerején sem mutat torzítást, karcosságot vagy idegesítő sziszegést. Mindazonáltal nagyon érezhetőek a hibái akkor, amikor sok részletet kell megmutatnia egyszerre, egy könnyed hangszerjátékot néha meglepően szépen ad vissza, de ahogy jön némi ének, vagy belépnek háttérhangszerek, egyszerűen szétesik a kártyavár. Az általános hangzásvilága egyébként is sötét és zárt, magasban nyújtja a leggyengébb produkciót a hangszóró.

Az 1500 mAh kapacitású akkumulátor körülbelül 3 óra alatt töltődik fel teljesen, az elméleti üzemidő természetesen nagyon optimistán 8 óra, nálunk vezeték nélkül, maximális hangerőn körülbelül 3,5-et hozott, AUX-kábellel csatlakoztatva azonban 5 óra sem irreális, és már a klasszisokkal jobb hangminőség miatt is megéri vezetékkel csatlakoztatni a forráshoz, ha van rá lehetőségünk.

Színvilágát tekintve hasonlít az LG G5 aranyszínű hátlapjára.
Színvilágát tekintve hasonlít az LG G5 aranyszínű hátlapjára. [+]

Összegzésként nem is mondhatnánk mást, minthogy a Mi Speaker egy nagyon jó vétel. 12 900 forintért a piac egyik legjobb ajánlata, a TDK Lor A12 hasonló árszinten érhető el ugyan, de pontosan feleannyi aktív hangkeltőt tartalmaz, mint a Xiaomi, ez a hangminőségében is érződik, és akkor még nem is beszéltünk azokról az extra funkciókról, mint a telefonálási lehetőség, vagy a mobil nélküli zenelejátszás microSD segítségével. Természetesen a ló másik oldalára sem eshetünk át, ez a kütyü az ötször ennyibe kerülő hangszórókkal szemben megkérdőjelezhetetlen vereséget szenvedne a legtöbb szempont szerint, ennek egy részét a legfrissebb Bluetooth-kodekek hiányának, egy részét a hangolásának, egy részét pedig a hangszórók alapvető minőségének tudhatja be. Helyén kezelve azonban nagyon szerethető eszköz válhat belőle, tőlünk pedig jogosan hódította el a Tetszett plecsnit!

Xiaomi Mi Bluetooth Speaker

szentkuti11

A tesztkészüléket az Eustock.hu küldte el nekünk, vásárláshoz kérem kattintson ide!

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Ultimate Ears Boom 2 - partibomba

    Bár az amerikai székhelyű gyártónak bőven van tapasztalata komolyabb hangkeltők gyártásában, a Boom 2 inkább egy divatmodell, annak viszont megfelelő.

  • Samsung Radiant-360 R7 - tovaterjedő zene

    Hatalmas Bluetooth hangszóró járt nálunk a dél-koreai gyártótól, ami 360 fokban sugárzó hanghullámokat, WiFi csatlakozást és 25 wattos összteljesítményt ígér, de beépített akkumulátora nincs.

Hirdetés