Hirdetés

Ultimate Ears Boom 2 - partibomba

Bár az amerikai székhelyű gyártónak bőven van tapasztalata komolyabb hangkeltők gyártásában, a Boom 2 inkább egy divatmodell, annak viszont megfelelő.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Hardveres fronton a Logitech meghatározó és sokak által kedvelt márkának számít, ismerhetjük őket különböző perifériáikról és gamer kiegészítőikről, ám ha minőségi zenehallgatásról esik szó, akkor nem az első gyártó, amelyik eszünkbe jut, főleg itthon. Pedig a svájci székhelyű vállalat évek óta komoly lépéseket tesz annak érdekében, hogy ezen a piacon is érdemben szerepelni tudjon, 2008-ban például 34 millió dollárért felvásárolták az Ultimate Ears névre hallgató céget, majd bemutatták az első in-ear fülhallgatót, ami a Logitech nevéhez köthető. Az Ultimate Ears neve talán sokak számára ismerősen cseng, de még többek számára fog valamit mondani, ha eláruljuk, hogy az amerikai illetőségű, többarmatúrás, méregdrága fülhallgatókat gyártó Westone-nal vannak szoros együttműködésben, tehát a tudásbázis minden bizonnyal rendelkezésükre állt, a Logitech egykori csúcsmodellje, az UE900 is egy négyarmatúrás, cserélhető kábeles, remekül sikerült in-ear volt.

Az előző generációs UE Boomot a Logitech fejlesztőközpontjában tekintettük meg 2013-ban.
Az előző generációs UE Boomot a Logitech fejlesztőközpontjában tekintettük meg 2013-ban. [+]

A Logitech néven futó in-ear fülhallgatók zenei minőségére nem lehetett komoly panasz, viszont itthonra sajnos nem jutottak el, hiszen a korlátozott darabszám és a magas ár egyszerűen nem volt összeegyeztethető a magyar piaccal, így a hazai forgalmazó nem is próbálta őket bevetni, az UE-szériás fülhallgatók a mai napig igazi rétegtermékek. Ám van egy kategória, ami az utóbbi időben egyre népszerűbb, divatosabb és szinte minden gyártó fantáziát foglalkoztatja: ez a Bluetooth hangszórók nagy családja. Éppen ezért kézenfekvő volt, hogy a Logitech is bemutasson ilyen eszközöket az Ultimate Ears neve alatt – hiszen a komoly múlttal rendelkező audiocég neve elég jól cseng, ha egy hangszórón látjuk viszont. Az első generációs UE Boom három éve mutatkozott be, nemrég pedig megérkezett a második, ráncfelvarrott változat is, ami ránézésre pont ugyanolyan, mint a régi, de a hangminőségen állítólag sokat javítottak.

A kék hangszóróhoz neonsárga tartozékok járnak.
A kék hangszóróhoz neonsárga tartozékok járnak. [+]

Az UE Boom 2 egy henger alakú, fekete műanyagdobozban jutott el hozzánk, amit szétnyitva férünk hozzá a hangszóróhoz és a tartozékokhoz: kapunk microUSB-kábelt, két részből álló töltőadaptert és némi leírást. A termékoldal és maga a kütyü is azt sugallja, hogy fiatalos terméket akartak létrehozni, éppen ezért rengeteg színben vehetjük meg az eszközt, fekete, fehér, piros, narancssárga-lila, kék és kék-zöld az alappaletta, ezen felül pedig vannak még különböző limitált, mintás szériák is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés