iFrogz Coda Wireless-csomag bemutató

A hangszóró és a fülhallgató nem fog lenyűgözni

A Zagg márkanév talán nem sokaknak ismerős, de ha azt mondom, hogy InvisibileShield – ami a cég legismertebb terméke – akkor biztosan többen emlékeznek a kiváló minőségű kijelzővédőkre: ezek méregdrágák, viszont komoly védelmet nyújtanak és nem is karcolódnak könnyen. Az amerikai székhelyű gyártó az utóbbi időben több termékkategóriában is próbál érvényesülni, gyártanak billentyűzeteket, tokokat és külső akkumulátorokat is, néhány éve pedig felvásárolták a korábban Apple-vonalon ismert iFrogz céget, és megannyi hangkeltővel árasztják el a piacot.

Ezt a pakkot nem lehet megvenni, viszont külön-külön elérhetőek a Zagg honlapján
Ezt a pakkot nem lehet megvenni, viszont külön-külön elérhetőek a Zagg honlapján [+]

Ami nem jellemző a Zagg tipikus termékeire, az érdekes módon elmondható az iFrogz kütyüjeiről: nem az elérhető legjobb minőséget képviselik, viszont az ár/érték arányuk remek. Lényegében erről szól a Coda Wireless-csomag is, ami ebben a formában nem megvásárolható, viszont külön-külön sem mondható drágának: nagyjából egy darab, igazán minőségi kiegészítő árába kerül a három darab, összesen 75 eurót ér a komplett pakk, amit egyszerencsés már meg is nyert, a szombati Veletechen megrendezett tombolán.

Hirdetés

A méretes csomag három apró, egymástól teljesen különálló dobozt rejt, mindegyikről elmondható, hogy microUSB-kábelük zavaróan rövid és töltőadaptert sem kapunk egyikhez sem. Az ízléses kis csomagolásokon szerepelnek a főbb adatok, a fülhallgató legfőbb erénye a cseppállóság, a hangszóró esetén a négyórás üzemidővel büszkélkednek, a fejhallgatónál pedig a 40 milliméteres hangkeltőt és az ebből következő dinamikus hangzásvilágot méltatják.

A legolcsóbb kütyü a gyenge láncszem: hangszórónak nem igazán jó
A legolcsóbb kütyü a gyenge láncszem: hangszórónak nem igazán jó [+]

A trió legolcsóbb tagja a 15 euróba, azaz körülbelül 5000 forintba kerülő hangszóró, ami egy alig 70 grammos, 6 centiméteres átmérőjű kör alapú henger, odabent egy fejhallgatóba illő méretű (40 milliméteres) meghajtóval. Az ujjlenyomatokat vehemensen gyűjtő, egyébként matt fekete plasztikhenger nagyon könnyen hordozható, szinte bárhol elfér, némi többlethangerőn kívül azonban semmire ne számítsunk tőle, ami a hangminőséget illeti. Lapos, dinamikátlan, mélyeket alig ad, a részletesség intézményét hírből sem ismeri, zenét igazából kimondottan rossz rajta hallgatni.

40 milliméteres hangkeltője van
40 milliméteres átmérőjű hangkeltője van [+]

Aki sokat telefonál kihangosítva, egy csendes szobában, azt asztalon, de nem szeretne sokat áldozni ilyen kütyüre, annak jól jöhet, hiszen a mikrofonja elfogadható minőségű, és amíg csak beszédhangot kell kiadnia magából, addig kifelé sem olyan vészes a helyzet, viszont zajosabb környezetben meg se próbáljuk használni, mivel nagyon beszűrődik minden nesz. A hátrányok azonban sajnos itt nem értek véget: nem csak a hangjával van baj, a többi megoldással is. Az alulra került vezérlőgombok miatt nehézkes a kezelés, a beépített akkumulátor lemerülésére figyelmeztető hang pedig kimondottan irritáló. Nem kérdés, ebben a kategóriában továbbra is a Zopo X700 számít etalonnak, kár, hogy már aligha lehet kapni.

A fülhallgató drágább, de jóval minőségibb kütyü
A fülhallgató drágább, de jóval minőségibb kütyü [+]

Ennél egy erőteljes fokkal jobb zenei élményt nyújt a szintén Bluetooth segítségével kommunikáló fülhallgató, 30 euróba kerül, azaz a tízezer forintos szint alatt tud maradni. A tartozékkínálat átlagos, háromféle szilikon illeszték és egy microUSB kábel ücsörög a dobozban a kütyün kívül, a kialakítás minősége pedig kifejezetten jó, mágnesesen záródó szilikon pánt segítségével hordhatjuk a pólón vagy ingen, jól elérhetőek a kezelőgombok (hangerő + zene és hívás vezérlése), a füles kapcsán pedig sem driver flex, sem egyéb zavaró jelenség nem jön elő, miközben az izolációja rendben van, kimondottan kényelmes és nem is lóg ki nagyon a fülből.

A mágnesesen záródó szilikon pánt remek ötlet, és a fülhallgató összességében is kényelmes
A mágnesesen záródó szilikon pánt remek ötlet, és a fülhallgató összességében is kényelmes [+]

Természetesen ne legyenek illúzióink, egy vezetékes fülhallgató minőségi létráján ez körülbelül néhány ezresért nagyon sok márkából megvehető kategória, hiányzik az AptX, és a 10 milliméteres driver hangolása sem lett túl pontos, a térérzet nagyjából úgy jelenik meg, hogy a középtartomány minden taktusát a háttérből halljuk, mélyek pedig aligha fordulnak elő, legalábbis érezhető mennyiségben. Bizonyos zenékkel nagyon jól összeillik, azonban az esetek többségében azért csalódhatunk a hangjában. A beszélgetési minőséggel nem szokott gond lenni, ennél sincs okunk panaszra, a vonal túlvégén egyértelműen érzékelték, hogy nem fülhöz tartott telefonon keresztül kommunikálunk, ez azonban nem okozott nagy problémát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Zagg

Azóta történt

 • Azpen DockAll D100 - rossz génállományú öszvér

  A D100-as asztali állvány sok dolgot nyújt egyszerre: vezeték nélkül és vezetéken keresztül is tölt, kihangosító, Bluetooth hangszóró, asztali zeneállomás. Sok neki.

 • Divoom Tivoo - a pixelek hangja

  Nem hittük volna, hogy lehet merőben újat alkotni a Bluetooth hangszórók piacán, de tévedtünk. A Tivoo az egyik legmenőbb kiegészítő, ami az elmúlt években napvilágot látott.

 • Jabra Elite 65t és Active 65t teszt

  Megbízható márkától divatos és kedvező árú, kellemes hangfekvésű fülhallgatókat próbáltunk ki, és bár nem tökéletes, de jól használható eszközöket ismertünk meg bennük.

Előzmények

Hirdetés