Hirdetés

Xiaomi Mi Bluetooth Speaker - hatásvadász apróság

A kínai vállalat ismét egy egyedülálló ajánlattal kecsegteti rajongóit, egy kimondottan jól használható Bluetooth-hangszórót kínálnak nagyon kedvező áron.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Xiaomi néhány év alatt lett az ismeretlenségből az egyik legnépszerűbb kínai brand, remek ár/érték arányú, tényleg minőségi mobilok és tabletek gyártója. Most minden valószínűség szerint gőzerővel matekoznak azon, hogy miként tudnának az európai és az amerikai piacok felé nyitni: a vásárlóerő a többmilliós ázsiai eladások ellenére is nagyon vonzó lehet a cégnek, az viszont biztos, hogy a hivatalos megjelenéssel komoly jogi procedúrát vennének nyakukba a konkurens gyártóktól. A Xiaomi mobilok megvásárlása hazai szemmel nézve több szempontból is kompromisszumos, a B20-as LTE-t például egyik készülékük sem tudja, az újabban zárt bootloader sem nevezhető éppen erénynek a korábbi, szinte korlátlan moddolhatóság után, a garanciális kérdéseket félretéve pedig rengeteg kínai alkalmazás és program keserítheti meg a felhasználók életét. Vannak azonban olyan kütyük is a gyártó kínálatában, amiket gyakorlatilag bárkinek tudtunk ajánlani, ezek zömmel tartozékok, ilyen volt például a filléres aktivitáskövető, a Mi Band, vagy a Piston-szériás fülhallgatók, amik hangminőségben magasan kiemelkedtek a kategóriatársaik közül, és jelenleg úgy tűnik, hogy a tartósságukra sem lehet panasz.

Egy táska oldalzsebébe könnyedén bedobható a hangszóró.
Egy táska oldalzsebébe könnyedén bedobható a hangszóró. [+]

Hasonlóan zenei kütyü a Mi Bluetooth Speaker, ami értelemszerűen egy hangszóró, és a Xiaomitól megszokott, már-már pofátlanul kedvező árazást tudja magáénak, hazájában nagyjából 9000 forintnyi jüanért lehet megvenni, de még itthon érvényesíthető garanciával, az Eustock-on keresztül is 12 990 forintért rendelhető, tőlük származik az arany színű tesztkészülék, amit ezúton is köszönünk. Többféle árnyalatban jelent meg a termék, lehet belőle kéket és rózsaszínt is kapni, külföldi rendelés esetén azonban mindenképpen érdemes vigyázni és csak megbízható helyről beszerezni, hiszen rengeteg hamisítvány bukkan fel a kétes eredetű webshopokban és a nemzetközi aukciós oldalakon, az árak pedig sokszor alig kedvezőbbek, mint ha egy eredetit vásárolnánk.

Kicsi a doboz, de benne van minden, ami kell.
Kicsi a doboz, de benne van minden, ami kell. [+]

A tolltartóra emlékeztető dobozban még egy szem microUSB kábel sincs, csupán a hangszóró ül benne egy plüss tokban elhelyezve, illetve egy kezelési útmutatót is kapunk hozzá, noha a használat pofonegyszerű, a vezérlőgombok pedig teljesen egyértelműek. A gyártó egyik jellegzetessége ez a minimalizmus, ami a tartozékokat illeti, viszont ilyen árfekvés mellett ez valószínűleg keveseket fog zavarni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Ultimate Ears Boom 2 - partibomba

    Bár az amerikai székhelyű gyártónak bőven van tapasztalata komolyabb hangkeltők gyártásában, a Boom 2 inkább egy divatmodell, annak viszont megfelelő.

  • Samsung Radiant-360 R7 - tovaterjedő zene

    Hatalmas Bluetooth hangszóró járt nálunk a dél-koreai gyártótól, ami 360 fokban sugárzó hanghullámokat, WiFi csatlakozást és 25 wattos összteljesítményt ígér, de beépített akkumulátora nincs.

Hirdetés