Hirdetés

Xiaomi Mi Bluetooth Speaker - hatásvadász apróság

A kínai vállalat ismét egy egyedülálló ajánlattal kecsegteti rajongóit, egy kimondottan jól használható Bluetooth-hangszórót kínálnak nagyon kedvező áron.

Hirdetés

Külső, funkciók

Az anyagminőségről elég lenne annyit mondani, hogy nem hinnénk el, hogy ez a termék ilyen olcsó, ha nem lenne rajta az ismert Mi-felirat. A 168 x 58 x 24,5 milliméteres dimenziókkal rendelkező, 257 grammot nyomó tömb külső borításra fémből készült, a gumitalpain pedig stabilan áll, akár az oldalsó gombokat is nyomogathatjuk használat közben. Jobb oldalra került a bekapcsológombja, ami egyben a lejátszás szüneteltetésére és folytatására is használható, alatta a két különálló hangerőszabályzó billentyű látható, amiket zeneléptetésre is használhatunk. A legalsó gombot valószínűleg ritkán fogjuk használni, hiszen ha röviden megnyomjuk, nem történik más, mint egy kínai hölgy közli velünk az akkumulátor aktuális töltöttségi állapotát, természetesen az anyanyelvén. Ezzel el is érkeztünk a hangszóró egyik legnagyobb hibájához: mindenféle alkalmazás és egyéb lehetőség hiányában valószínűleg fogalmunk nem lesz, hogy éppen mennyire van feltöltve az 1500 mAh kapacitású, beépített telep, ami egyébként játszi könnyedséggel hoz 4-5 órás üzemidőket közepes hangerőn.

A tartozékként járó plüss tok nagyon hasznos tud lenni.
A tartozékként járó plüss tok nagyon hasznos tud lenni. [+]

Bal oldalt találunk egy 3,5 milliméteres jack bemenetet, ezen kívül egy töltésre szolgáló microUSB csatlakozót, egy mikrofont és még a microSD kártya helyét sem hagyták ki, ez utóbbi nagyon ritka tartozéka ezeknek az eszközöknek, szerencsére itt megvan: maximum 32 gigabájtos kártyát tudunk felismertetni vele, és máris kaptunk egy hordozható zenelejátszót, amihez még telefont sem kell csatlakoztatnunk. A memóriakártya gyökérkönyvtárában található zenéket képes visszaadni nekünk a hangszóró, a rajta lévő gombokkal ugyanúgy léptethetjük a számokat és állíthatjuk a hangerőt, mint ha Bluetooth-kapcsolat állna fenn.

Négy darab gomb és egy kör alakú led került a jobb oldalra.
Négy darab gomb és egy kör alakú led került a jobb oldalra. [+]

A csatlakoztatás után először a kihangosítást próbáltuk ki, ha már adott a lehetőség. Csengőhang sajnos nincs, illetve csak abban az esetben van, ha a 10 méteres hatótávon belül lévő telefon hangját meghalljuk, egyébként ugyanaz a kínai hölgy fog értesíteni minket a bejövő hívás tényéről, aki már az akkumulátor állapotáról is próbált felvilágosítást adni. A hangminőség egy csendes szobában nyilvánvalóan hibátlan volt, adott esetben még autóban elhelyezve is korrekt minőségű hangot visz át, ugyanakkor ha nagyon sok zaj van körülöttünk, azzal nem nagyon mit kezdeni a rendszer, és elindulnak a visszakérdezések a másik fél részéről.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Ultimate Ears Boom 2 - partibomba

    Bár az amerikai székhelyű gyártónak bőven van tapasztalata komolyabb hangkeltők gyártásában, a Boom 2 inkább egy divatmodell, annak viszont megfelelő.

  • Samsung Radiant-360 R7 - tovaterjedő zene

    Hatalmas Bluetooth hangszóró járt nálunk a dél-koreai gyártótól, ami 360 fokban sugárzó hanghullámokat, WiFi csatlakozást és 25 wattos összteljesítményt ígér, de beépített akkumulátora nincs.

Hirdetés