Xiaomi Mi Band - aktivitásmérő a legegyszerűbben

Hirdetés

Bevezető, külső, kapcsolódás

A tavalyi évben rengeteg okostelefonhoz kapcsolódó fitnesz kütyü járt nálunk, ezek jellemzően nagyon komplex és profi eszközök voltak, a hozzájuk tartozó vaskos árcímkével. Az egész aktivitásmérő karperec termékkategória a Fitbittel indult néhány évvel ezelőtt, azóta pedig már rengeteg gyártó próbálkozott ilyen és ehhez hasonló termékekkel. A Xiaomi Mi Band az eddigi legegyszerűbb variáns azok közül, amikkel eddig találkoztunk.

Xiaomi Mi Band doboz
[+]

A barna kartondoboz néhány specifikációs feliraton és számos kínai karakteren kívül semmi érdekeset nem tartalmaz, a kicsomagolás során a karkötőn kívül a kizárólag töltésre szolgáló USB kábelt és némi leírást találunk. A karperec szilikonból készült, nagyon könnyű, kényelmesen illeszkedik a csuklóra és tág határok között állítható a mérete. Első ránézésre több ismerősöm a Power Balance termékekre asszociált, mikor meglátta ezt az eszközt a kezemen, a hasonlóság tagadhatatlan. IP67-es por-és vízállósági szabványának köszönhetően a mindennapi használatban gyakorlatilag folyamatosan a kezünkön lehet, egy kézmosás vagy zuhanyzás nem árthat neki.

Xiaomi Mi Band a karon
[+]

Maga az eszköz semmilyen gombot nem tartalmaz, és folyamatosan bekapcsolva tartja magát, amíg le nem merül. Visszajelzésekhez három LED-et és egy rezgőmotort használ, kijelző nem található rajta. A Play Store-ból letölthetjük a hozzá tartozó Android alkalmazást, nem hivatalos forrásból magyar fordítása is létezik az appnak. Az első indításkor Mi Accountot kér a szoftver, majd életkorunkról, magasságunkról, testtömegünkről, valamint a célként kitűzött napi lépésszámunkról érdeklődik. A kapcsolódáshoz hivatalosan minimum Android 4.4-es rendszer és Bluetooth 4.0 szükséges. Ha folyamatos kapcsolatban van a készülékünk az Mi Banddel, akkor beállíthatjuk, hogy hívásokkor/értesítésekkor rezegjen a csuklónkon, ennek hatásfoka nagyon jó, az első alkalommal majdnem a szívbajt hozta rám.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Prestigio Smart Pedometer teszt

    Egyre több cég száll be az okos kiegészítők versenyébe; a Prestigio terméke árával és egyedi kialakításával lóg ki a tömegből.

  • Xiaomi Mi 4 - MInőségi irány

    Szinte még forró, olyan friss újdonság futott be hozzánk. A Xiaomi új csúcsmodellje egyértelműen jelzi, hogy komolyan kell venni a kínai gyártókat.

  • Polar Loop - kelj fel és járj

    Aktivitásmérő, amely kommunikál okostelefonnal és persze számítógéppel is. Egy biztos: tudja motiválni az embert, legalábbis minket megmozgatott.

Hirdetés