Hirdetés

Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi

Nagyon kellemes volt az Mi 9-paletta korábbi két tagja is, viszont a megjelenés, a teljesítmény, az üzemidő és az ár a T-s változattal lett leginkább harmonikus.

Hirdetés

Videózás, multimédia

Három látószöggel az egyszeri ember azt gondolná, videózás közben lehet csak igazán kihasználni a folyamatos nagyítást/kicsinyítést, és ennél nagyobbat a Mi 9T esetén nem is tévedhetne. A zoomkamera teljesen kivonja magát a feladatból, ráadásul hiába képes 4K rögzítésre 30 fps sebességgel a főkamera, illetve a nagylátó is, ezek közül csak felvétel előtt választhatunk, rögzítés közben már nem. Az egyetlen lehetőséget a kreativitásra a digitális zoom adja meg, ez elérhető a nagylátóval is, ami viszont igen furcsa és torz képet tud eredményezni.

Jó hír, hogy a dinamika és a fehéregyensúly abszolút rendben van, nincs össze-vissza ugráló fókusz, van viszont kellemes, tiszta minőségű, komolyabb szűrés nélküli sztereó hangzás. A képstabilizálás hiánya érezhető leginkább, még elektronikus rásegítéssel sem kompenzálja a helyzetet a szoftver. 1080p-ben van elektronikus stabilizálás, ami alapvetően szépen csillapít, de szem előtt kell tartanunk, hogy cserébe feláldozunk egy jókora szeletet a látószögből.

A fizikai jack csatlakozót nyilván akkor lehet igazán értékelni, ha az analóg hangminőség megüt egy kellemes szintet, és nem egy alapzajos, mégis gyengén erősített massza, amivel szembetaláljuk magunkat. Szerencsére a Xiaomi könnyedén ugrotta meg ezt a feladatot, és egy megfelelő fülhallgatóval bőven maga alá taszítja a gyári adapteres bénaságokkal elérhető legjobb hangminőséget, tiszta, élénk és kellemes vele a zenehallgatás, nyilván mobilosan értelmezve. A Play és a MIUI Zene egyaránt felkerült szoftveresen, nem mellesleg FM-rádiózni is lehet.

[+]

Az alul lévő multimédiás hangszóró teljesen egyedül maradva, monoként szólal meg, viszont hangerővel masszívan kompenzál, és olyan 70%-ig még a minősége is abszolút kellemes, akár játékhoz, akár filmhez könnyedén és nyugodt szívvel használható. A Xiaomi videolejátszója az egyik legjobban felszerelt a gyáriak közül, tud feliratokat kezelni, támogatja az AC3-at, a DivX-et, az XVidet, meg egy csomó egyéb formátumot, a telefon Widevine L1 CDM védelme pedig zöld utat ad a nagyfelbontású streameknek szinte minden platformon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés