Hirdetés

Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi

Nagyon kellemes volt az Mi 9-paletta korábbi két tagja is, viszont a megjelenés, a teljesítmény, az üzemidő és az ár a T-s változattal lett leginkább harmonikus.

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

Tesztkészülékünk két nanoSIM-et fogad be minden hazai LTE sáv támogatásával, akár 600 Mbps letöltési rátával, de persze lehetőség van Wi-Fi használatára is, a kétcsatornás WiFi modem érzékenysége remek, 802.11a/b/g/n/ac-s támogatással, MIMO-val,directtel és természetesen hotspot-funkcióval. A Bluetooth 5.0-s (A2DP, LE), az USB port Type-C típusú (2.0, MTP, OTG). A navigáláshoz az A-GPS mellett a GPS, GLONASS, BeiDou és Galileo műholdak segítenek be egy csatornán, villámgyors, kiváló pontosságú pozicionálással. Akad iránytű, NFC, illetve giroszkóp és gyorsulásmérő, viszont barométer és infra nincs, tehát a távvezérlő funkció sem került bele a Mi 9T-be.

Hirdetés

[+]

Xiaomi eszközök esetén leginkább a távolságmérővel szokott probléma előfordulni, ha a beszélgetési hangminőségre terelődik a szó, minimális szinten érezhető a szenzor tökéletlensége ennél a terméknél is, de elég sok hívásból mindössze egy-kétszer fordult elő, hogy a fülünkkel aktiváltunk valamilyen nem várt menüpontot, ami még tűréshatáron belül van, főleg úgy, hogy egyébként a vételi stabilitás, illetve a hagyományos beszédhangszóró minősége példás.


[+]

Értékelés: Xiaomi Mi 9T
Külső
Ergonómia 9 pont
Anyaghasználat 10 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 9 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 9 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 9 pont
Multimédia
Vizuális 8 pont
Audio 9 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 9 pont
Hogyan értékelünk?

Szokásos módon elemzésünk végére hagytuk az üzemidőt, jól is jön ki, hiszen pontosan a 4000 mAh kapacitású telep az, ami miatt ez a teszt az oldal legerősebb plecsnijével zárulhat. A Mi 9T-ben lévő akkumulátor ugyanis 700-1000 mAh-val nagyobb, mint az itthon elérhető szériatársaké (Mi 9 és Mi 9 SE), miközben azoknál alig érezhetően vastagabb vagy nehezebb, és ez már önmagában is jó eredmény. Mi nagyjából 5,5-6 óra körüli kijelzőidőket tudtunk elérni a kizárólagos mobilként használt, valóban nyúzós tesztnapokon, és nem volt olyan nap, amikor bármiféle köztes töltés nélkül 30% alá merült volna a készülék. Ez azt jelenti, hogy egy visszafogottabb felhasználó különösebb megerőltetés nélkül rendezkedhet be a kétnapi töltésekre, és ha véletlenül le is merülne az eszköz, a hozzá tartozó Quick Charge 3.0-s töltővel (5V / 3A, 9V / 2A, 12V / 1.5A) fél óra alatt el lehet jutni 50%-ig. Szintetikus tesztünkön 20 óra videózás, alacsony fény- és hangerővel könnyedén kijött.

A Xiaomi úgy is nagyon erős tempót diktál, hogy egyébként a magyar forgalmazás rostáján át csak egy kis szeletét látjuk a portfóliójuknak. Alig pár hónapja állapítottuk meg, hogy a százezer forint körüli kategória egyik legjobb darabja a Mi 9 SE, a cég máris rákontrázott, nem is akárhogyan! A 8 nanométeres gyártástechnológiájú Snapdragon 730 már tényleg az a rendszerchip, aminél szinte senkinek nem kell több, a 6/128 GB-os tárolócsomag spórolósnak egyáltalán nem mondható, és közben ott van egy remekül kinéző, kiválóan összerakott készülékház notch és kameralyuk nélkül, menő, motorosan előcsusszanó szelfikamerával, amihez még egy nagyon jó minőségű védőtokot is hozzácsomagoltak, ha valaki esetleg féltené a Gorilla Glass 5 üveget.

Aztán ott van még a tűéles, remek fényerejű AMOLED panel, a teljesnek és késznek érződő, friss Android 9-en alapuló MIUI 10, ami minden kétség nélkül nevezhető kiforrottnak és átgondoltnak, és persze a három látószögű, állóképekhez remek minőségű kamera, ami szintén nem a hasonló árszegmensben lévő mobilok alapvető sajátja. Ha 115 000 forintért egy csúcs-közeli specifikációval bíró eszköznél csak olyan apró hibákkal találkozunk, mint a nagyon ritkán, kissé pontatlan érintésérzékelés és távolságérzékelő, vagy a videós oldal minimális vérszegénysége, akkor egyértelmű, hogy a legerősebb plcseninkkel kell távoznia, még akkor is, ha az elmúlt 1-2 évben nagyon erősen a Xiaomik felé tolódott a Különösen Ajánlott minősítés. Ők is tudnak hibázni, de itt nagyon odatették magukat, és ez a lelkesedés az egész készüléken érződik.

Xiaomi Mi 9T

szentkuti11

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés