Hirdetés

Xiaomi Mi 11 - értékesített büntető

Remek kijelzőt kombinál a Mi 11 a Snapdragon 888 erejével, de nincs meg a komplett kameraszett.

Videók, multimédia

Rengeteg videós opciót kínál a Xiaomi, úgyhogy bátran filmeztem vele – kezdve a 8K felbontással, 30 fpssel.

Ahogy 108 megapixelen szűkösebb dinamikával, úgy 8K felvételre sincs szükség a mindenféle képstabilizálás kimaradása okán. Hiába részletes ugyanis a kép (de elképesztően), ha remegős, plusz kinek van otthon 8K kijelzője? Még a 4K sem terjedt el.

Nyugodtan válthatunk 4K-ra: már a 60 fpsnél ügyesen kombinálja az optikai és elektronikus stabilizálást a rendszer, ami még profibb 30 fpsre lépve. Az amolyan szuperstabil 1080p módra így tulajdonképpen nincs szükség: túl sokat veszítünk FHD-n a részletességből, ami 4K-n pazar, a dinamika rendben, a fókusz nem tévelyedik el és a sztereó hang is tiszta. Viszont az ideálisnál eggyel szűkösebb a látószög az EIS vágása okán.

Ilyen gondok ultraszéles kamerára váltva nincsenek, csak sajnos nem lehet felvétel közben ugrálni az optikák között, ez pedig 2021-ben fura hiba. A dinamika csak átlagos, de a részletesség remek, a látótér pedig tényleg nagy.

Egy HDR10 videót is lőttem, ez megfelelő kijelzőn hozhat extra kontrasztokat, ám észrevettem, hogy menet közben egyszer-egyszer „villog” az expozíció, mintha az égből vakuznának.

Este a főkamera produkál korrekt minőséget, továbbra is remek stabilizálással, az ultraszéles azért már jóval sötétebb és zajosabb klipet tol ki magából.

[+]

Jack kimenet nincs, de legalább átalakító a dobozban akad, amit közbeiktatva remek minőség árad régi, kábeles füleseinkre. Hangszóróból a Mi 11 pedig kettőt kínál a Harman Kardon hangolásával, mobilok között combos teljesítménnyel. A közép- és magas tartományok rendben, a zörejek és éles hangok miatt mondjuk a jófajta maximális hangerőt érdemes 80%-ra visszafogni.


[+]

Mélyből is hallani egy keveset, ami kapóra jön, ha a 6,81”-es óriáspanelen filmeznénk vagy sorozatot néznénk, akár HDR-ben valamelyik streaming szolgáltató jóvoltából, esetleg 4K / 60 fps fájljainkat lejátszva. Érdekes, hogy a Mi 11 által felvett 8K klip a Google Fotókon kifogott, a MIUI Galéria meg félúton adta meg magát a lejátszása közben, miközben Ryzen PC-men gond nélkül néztem vissza és a YouTubra is felment. Akárhogy is: a Mi 11 multimédiában erős.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés