Hirdetés

Xiaomi Mi 11 - értékesített büntető

Remek kijelzőt kombinál a Mi 11 a Snapdragon 888 erejével, de nincs meg a komplett kameraszett.

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A Mi 11 két nanoSIM-et fogad be, az itthon forgalomba kerülő változat pedig az összes helyi 4G és 5G hálózatra képes lesz fellépni az integrált X60 modemnek köszönhetően. A beszélgetési hangminőségre a teszthéten nem volt panasz: szemre letagadhatná, pedig tényleg vagy egy elképesztően keskeny beszédhangszóró van a képernyő felett, és az kellően hangos, míg a túloldalon tisztán értették a szavam. A remek érzékenységű WiFi 6 modem kétcsatornás (802.11a/b/g/n/ac/ax, 2x2 MIMO, 8x8 MU-MIMO, Direct, HotSpot), a Bluetooth 5.2-es (A2DP, LE, LDAC, LHDC). Kitűnő a háromcsatornás navigációs egység teljesítménye (A-GPS, GPS, Galileo, GLONASS, BeiDou, QZSS, NavIC), az iránytű is megvan. Úgyszintén az infra, a giroszkóp, a gyorsulásmérő, az NFC mobilfizetések támogatásával és a pulzusmérő – erre az optikai ujjlenyomat-olvasó képes. Viszont a Type-C port csak 2.0-s USB adatátvitelre képes.


[+]

4600 mAh kapacitás jut a 6,81”-es gigapanelnek, és bizony a QHD+ felbontás, a 120 Hz-es képfrissítés és a Snapdragon 888 kombinációja rányomja a bélyegét a fogyasztásra. Ahogy több másik tesztelő, úgy én is naponta töltöttem a ketyerét – de az legalább a mellékelt, 55 wattos adapterrel 46 perc alatt megvolt, fél óra alatt 82%-ot pakolva a telepbe. Az 50 wattos vezetékmentes töltés és 10 wattos fordított töltés is topkategóriás, a 4,5 - 5,5 órás képernyőidők viszont semmiképp nem azok. Úgy tűnik, az 5 nm chipek közül a Kirin 9000 él a legszerényebb diétán: sem az S21 Ultra, sem a Mi 11 nem hozza a Mate 40 Pro vagy akár a Snapdragon 865-öt bevető Mi 10T Pro remek üzemidejét, ami sajnálatos. Azért akad jó pár energiatakarékos mód és az alkalmazásokat egyenként is korlátozhatjuk. Ám a fenti specifikáció és fogyasztás figyelembevételével mégis ötössel kellett volna kezdődjön az akkumulátoradat.


[+]

Összefoglaló

Xiaomi Mi 11
Pro
Szuper 10 bites, 120 Hz-es QHD+ AMOLED panel
Makulátlan sebesség, évekre elég lóerő
Kitűnő főkamera képek és videók
Villámtöltés a mellékelt adapterrel
Kontra
Nincs zoomkamera, az ultraszéles este gyenge
Szűk egynapos üzemidő
Nincs jack port, microSD bővítés, IP-védelem
Pontozás
Kialakítás, védelem 9 pont
Kijelző 10 pont
Sebesség 10 pont
Szoftverfelület 10 pont
Fotózás, videózás 8,5 pont
Hangminőség 9 pont
Adatkommunikáció 10 pont
Üzemidő 6,5 pont
Ár/érték arány 7 pont
Indulóár (8/128 GB, HUF) 299 990

Hozzánk gyorsan befutott, a magyar boltokba pedig március végén jön a Mi 11, 8/128 GB-os változatban, hivatalos gyártói garanciával 300 ezer forinton nyitva, és az első itthon kapható Snapdragon 888-as mobilként bőven lesz keresnivalója. Elvégre szélsebesen fut a MIUI 12 a 10 bites HDR10+ AMOLED panelen – igaz: a 120 Hz-es képfrissítés és a QHD+ felbontás kombinációja az üzemidőt egy napra redukálja. Használat közben a kijelző viszont nem kérdez: fényes, tűéles és tökéletesen gördülékeny bármilyen elfoglaltság közben, ha a játék során ez melegedéssel is jár. Csak azért kár, hogy ha a profi fém/üvegház megvan, akkor a hivatalos IP-védettség miért nem jött össze. Legalább a villámtöltő bekerült a csomagolásba, és a vezetékmentes etetés sem sokkal lassabb, külön tartozékkal. A telefont pedig jó fogni, csak két kézzel érdemes kezelni hatalmas mérete és csúszós kivitele miatt.

Remek csúcstelefonnal indítja tehát az évet a Xiaomi, míg a kamerára kihegyezett elit variációk meg nem érkeznek. Viszont jogosan merülhet fel a kérdés, hogy jobb-e a Mi 11 kétszer, mint a Mi 10T 144 Hz-es IPS panellel, 5G-vel, sztereó hangszóróval, gyorstöltővel, infrával, hasonló sebességgel és kameraképességekkel, miközben hűvösebben működik, kitartóbb és fele annyiba kerül? A választ az új jövevény szerényebb plecsnije adja meg: ár-érték vonalon szerintünk a párhónapos T-modellnél az előny. A tetszett minősítést azonban éppen a Mi 11-nek tartogatjuk: egy olyan modern telefonnak, amely az összképet tekintve nem hibátlan, kijelzőben, a sebességben és főkamerában viszont abszolút az.

Xiaomi Mi 11

Bone123 a.k.a. Hidegkuti Zoltán

A készüléket a Xiaomi.hu ajánlotta fel tesztre, köszönjük!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés