Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas

200 megapixeles szenzort tett a Xiaomi is az új készülékébe, amely egy fokkal ügyesebb, mint a Motorola megoldása, máshol viszont akadnak kompromisszumok.

Adatátvitel, akkumulátor

Az 5G természetesen adott, ahogyan az NFC, a WiFi 6 is, műholdas rendszerekből pedig kvázi minden publikus megoldást lát a termék egy három csatornás megoldással (GLONASS (1), BDS (3), GALILEO (2), QZSS (2), NavIC), pontos és gyors a pozíciószerzés. A Bluetooth 5.2-wa, az infraport ott mosolyog a telefon tetején, alul pedig a Type-C interfészt fogjuk megtalálni. Ez így egy elég fullos adatkommunikációs csomag, csak az UWB hiányzik, de azt a Xiaomi még nem használja. Továbbá ez az első Xiaomi a globális piacon, ami már támogatja az eSIM-et is.

[+]

A hátlap alatt levő, 5000 mAh-s Li-Pol telep kellő kapacitású ahhoz, hogy a nap végén se kelljen aggódni. Nekünk 16 órán keresztül sikerült WiFi-n streamelt Full HD felbontású videót néznünk egy töltéssel, ami szintén korrekt érték, ha pedig merülőben van a cucc, akkor a dobozból előhalászható, 120 wattos töltőfej csodát művel, mert 20 perc sem kell neki ahhoz, hogy a totál lemerült akkut 100%-ra felnyomja, vagyis naponta maximum 15 percet szükséges ilyesmivel foglalkoznunk. Nyilván ennek előfeltétele, hogy nálunk legyen a töltőfej is. Sajnos a vezeték nélküli megoldás már nem fért be a csomagba, pedig ez mostanra már a középkategóriában sem annyira ritka.


[+]

Xiaomi 12T Pro
Pro
Kiváló kijelző és sztereó hangszóró
Korrekt üzemidő villámtöltővel a pakkban
A főkamera nappal és este is remek
Gyors és időtálló hardver, jó hőelvezetés
Kontra
Nincs vezeték nélküli töltés
Nincs jack kimenet, csak IP52 védelem
Nincs gyakorlati előnye a 200 megapixelnek
Satnya ultraszéles kamera
Csak a főkamera képes 4K felvételre
Pontozás
Kialakítás, védelem 8 pont
Kijelző 10 pont
Sebesség 10 pont
Szoftverfelület 9 pont
Fotózás, videózás 8 pont
Hangminőség 9 pont
Adatkommunikáció 10 pont
Üzemidő 8 pont
Ár/érték arány 7 pont
Ár (8/256 GB, HUF) 339 990

Összegzés. Vannak dolgok, amiben a 12T Pro igencsak meggyőző. A kijelző remek, az üzemidő korrekt, a töltési sebesség lenyűgöző, a hardver gyors, erős, korszerű és ezúttal melegedési problémák sincsenek, a kamera meg… hát a kamera féloldalas. A 200 megapixeles szenzor miatt nem maradt kapacitás a többi modulra, az ultraszéles optika mögött ülő szenzor papíron aggasztóbb ugyan, mint a gyakorlatban, de így sem túl acélos, az előlapi kamera is középszerű csupán. És közben ténylegesen nincs szükségünk ekkora felbontásra, amit a fotóink is igazolnak, egy ugyanilyen méretű, de csak 50 megapixeles szenzorral jobban járnánk, ez a 200 megapixel csak arra szolgál, hogy rá lehessen írni a plakátra, meg ki lehessen találni ostoba szlogeneket, más szóval vakítás. De ennek érdekében feláldoztak sajnos mást, a többi kamera színvonala nem üti meg az árkategória általános szintjét, nincs vezeték nélküli töltés sem, de még így sem lehet azt mondani, hogy a 12T Pro ne sikerült volna jól. Ám nem egyedül van ezen a piacon, a sokszor említett Motorola Edge 30 Ultra más dolgokban erős ugyanezzel a főkamerával, de ha nem ragadunk a 200 megapixel bűvkörében, akkor bőven találunk releváns ellenfelet, ott a Galaxy S22 kapásból, a Google Pixel 7, vagy az Oppo Find X5 Pro, de annyiban jól van tálalva a Xiaomi ajánlata, hogy a fotós nagyágyúk mind drágábbak (Xperia 5 IV, Magic4 Pro, OnePlus 10 Pro, iPhone 14 Pro), de ezekben az a közös, hogy nem csak egyetlen kamerával villognak, hanem kiegyensúlyozottabb szenzorfelhozatalt kínálnak. Szakmailag jobban értékeltem volna két darab, de tényleg király 50 megapixeles szenzort (helló, Nothing Phone (1)), mert ez a Xiaomi most tényleg a legprimitívebb üzenettel akar híveket szerezni, mely szerint a több az jobb, 200 megapixel pedig mindenképpen egy roppant nagy szám. A készülék nem annyira, a Motorola nem kapott plecsnit ugyanezzel a szenzorral, bár kevésen múlt a dolog, a Xiaomi valamivel olcsóbb és a 200 megapixelt ügyesebben állítja szolgálatba, ezért egy halovány Tetszett idefér.

Xiaomi 12T Pro

Bog

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés