Withings ScanWatch - egészséges hibrid

Nem klasszikus okosóra, korlátozottak a lehetőségek, cserébe klinikailag hitelesített EKG-val és véroxigénszint-mérővel, és folyamatos működés mellett masszív három hetes üzemidővel rendelkezik.

Szenzorok, Health Mate, kezelés

Tekintve, hogy a ScanWatch visszafogott képességekkel rendelkezik, ami az életfunkciók mérését leszámítva kimerül néhány dolog megjelenítésében, a hardver sem különösebben érdekes. Nem is részletezik. Annyit tudunk, hogy a készülék 5.0-s Bluetoothon kapcsolódik alacsony energiaigényű protokollal (LE), van benne egy háromtengelyes MEMS gyorsulásmérő; számomra megfelelő erősségű, de nem konfigurálható rezgőmotor, környezeti fényérzékelő és egy több hullámhosszon dolgozó, optikai, fotopletizmográfiás (PPG) pulzus és véroxigénszenzor rozsdamentes acél elektródákkal.

[+]

Hirdetés

Az angol nyelvű órát (nem mintha sokat kéne olvasgatni) a szintén angol nyelvű Withings Heath Mate app segítségével csatlakoztathatjuk iOS vagy Android rendszerű okostelefonhoz vagy táblagéphez. Előbbinél minimum 12-es rendszerverzió szükséges, utóbbinál legalább Android 8.0. Érdemes megnézni a nem-kompatibilitási listát, néhány régebbi modellel annak ellenére sem fog együttműködni, hogy az adott készülék megkapta az Oreot. Lista itt.

[+]

A szabadtéri sporttevékenységek követéséhez (futás, gyaloglás) a csatlakoztatott készülék helymeghatározását használja az eszköz, a futást, úszást, biciklizést és gyaloglást pedig magától is észreveszi. Az órán alapértelmezett beállítások mellett indíthatunk még egyéb megnevezésű tevékenységet és futópados edzést, de az alkalmazásban rengeteg opció közül válogathatunk, viszont az órán maximum öt mozgásforma érhető el, úgyhogy döntsük el, melyik öt legyen az. Séta és futás esetében regisztrálja a megtett lépésszámot, a távot és az elégetett kalóriákat a felhasználói adatok alapján, biciklizésnél ehhez jön még a sebesség (km/h). Viszont kompatibilis a My Fitness Pal-lal, a Google Fittel, a Strava-val, a Runkeeperrel, a Nesttel és az iOS Helath-el. Egyébként a Samung Healthszel is, de csak a lépésadatokat viszi át. Úgyhogy hiába van az ajánlott alkalmazások között, nem sokra megyünk vele.

[+]

Az óra mérsékelten interaktív, nagyjából semmit nem tudunk csinálni, kizárólag méréseket indíthatunk (pulzus, SpO2, EKG), a beállításokban kapcsolgathatjuk a ne zavarjanak üzemmódot (ami nem szinkronizál a csatlakoztatott telefonnal) és deaktiválhatjuk a csuklómozdulatra történő ébresztést. Az akku töltöttségét szintén a beállításokban találjuk, az óra címszó alatt pedig az alkalmazásban beállított ébresztőt kapcsolhatjuk ki vagy be. Itt lesz még stopper és időzítő is. A kijelző felébresztése egyébként automatikusan 10 óra 10 percre állítja a mutatókat, ha azok a felső tartományban vannak, így nem lógnak bele a tartalomba.

Ne tévesszen meg senkit a "Gabor", az óra tökéletesen kezeli az ékezeteket, csak Gábor így írja a nevét Facen.Ne tévesszen meg senkit a "Gabor", az óra tökéletesen kezeli az ékezeteket, csak Gábor így írja a nevét Facen.Ne tévesszen meg senkit a "Gabor", az óra tökéletesen kezeli az ékezeteket, csak Gábor így írja a nevét Facen. Ne tévesszen meg senkit a "Gabor", az óra tökéletesen kezeli az ékezeteket, csak Gábor így írja a nevét Facen. [+]

A megjelenített elemeket és azok sorrendjét szintén az appban választhatjuk ki (idő és dátum, pulzus, SpO2, EKG, lépésszám, távolság, szintemelkedés, légzés, elégetett kalóriák, óra, beállítások és edzés), a korona nyomva tartásához pedig tetszőleges funkciót rendelhetünk a gyorsabb eléréshez. Én ezt kikapcsoltam, mert a kézfejemmel akaratlanul és állandóan megnyomtam a koronát, mondjuk, ha letenyereltem valahova vagy mostam. A rendszer reszponzív és roppant egyszerűen használható. A korona tekergetésével lépegetünk (a lépéseket finom rezgés kíséri), egyszeri nyomással kiválasztjuk, amit akarunk, visszalépni pedig minden esetben a back opció kiválasztásával tudunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés