A Withings újra Withings

A finn Nokia (nem a Nokia márkanevet birtokló HMD Global Oy) 2016-ban megvásárolta a francia alapítású Withingset és Nokia Helath név alatt gondolt újra néhány terméket, mint a Nokia Steel hibrid óra, vagy a Nokia Body és Body+ okosmérlegek. Ezek léteztek Withings márkanév alatt is, a finnek csak néhány módosítást eszközöltek. Tavaly nyáron viszont a Withings egyik eredeti alapítója visszavette a brandet a Nokiától, így ismét Withings néven érdemes keresni a kütyüket. A legújabbat Withings Steel HR Sport címszó alatt.


[+]

A gyártó új hibrid órája nagyjából azt tudja, mint a Nokia Steel HR csak kissé sportosabb kialakítást kapott és képes megbecsülni a maximum oxigénfelhasználást, amit egyfajta indikátora a szív és légzőrendszeri funkciók állapotának. A maximum VO2 szinten kívül harminc sporttevékenységet regisztrál, illetve automatikusan felismeri, ha megmoccanunk valamilyen formában.

Az analóg óralapot egy másodlagos felület és OLED panel egészít ki, ami az aktivitáskövetés valós idejű adatait és a készülék értesítéseit jeleníti meg. A kisebb körben a napi aktivitási cél elérésének progresszióját figyelhetjük. Van alvásmonitorozás, rezgőmotor az értesítések jelzésére és ébresztéshez, illetve az IP68-as védelem mellett úszni is szabad a készülékkel. Meg zuhanyozni és mosogatni. Ezeket külön kiemeli a termékoldal.


[+]

A Nokia Steel HR-rel szemben a Withings Steel HR Sport akkumulátorról üzemel, a gyártó számításai szerint normál használat mellett 25 napot kell kibírni egy töltéssel, 45-öt ha csak az óra és szimpla aktvitáskövetés működik, de legalább 5 napot hardcore felhasználás mellett is. Nem tudjuk, hogy a folyamatos pulzusmérés melyikbe tartozik, de az első kategóriába talán belefér. Az telep teljes feltöltése két órát vesz igénybe, egy óra elteltével viszont már 80%-os töltöttségi szinten van.


(forrás: Wearable) [+]

A Withings Steel HR két színben (fekete, fehér), de egyetlen méretben kapható: az óratest átmérője 39,5 milliméter korona nélkül (ami egyébként egy gomb), a vastagság 13 milliméter, a rozsdamentes acél tokozás pedig óraszíj nélkül 49 gramm. Az órát szilikonszíjjal 189,95 fontért (68 ezer forint) lehet megrendelni, ha bőrszíjra vágyunk, akkor az további 44,95 fontba (16 ezer forint) kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés