Withings Body Cardio Scale - túl sokat akar tudni

Pulzust és egy csomó egyéb dolgot is mér a cég mérlege, ami a kínálat legdrágább darabja. De vajon tényleg szükségünk van-e minderre?

Hirdetés

Bevezető

Nekem a mérleg sokáig analóg volt, kis tekerentyűvel kalibráltam a nullás értéket a mutatón, aztán ha ráálltam, akkor valamelyest kilengett, majd mutatott egy közelítő értéket. Évtizedekig így mértük otthon magunkat, az orvosnál pedig ellensúlyok használatával állapítottak meg ennél pontosabb eredményt. De a digitalizáció ezt a termékcsoportot sem kerülte el, előbb jöttek a kijelzős mérlegek, amelyek elemmel működtek, az okosmérlegnek nevezett szint pedig már sokkal-sokkal több információt szolgáltat, mint egy sima kilogrammos érték.


[+]

A francia Withings azzal robbant be az egészségügyi cuccok piacára, hogy nagyon letisztult, minimalista, de a mért érékek kapcsán pontos adatokat szolgáltató bigyókat kezdtek el gyártani, például egészen remek órákat, amelyek analógnak néznek ki, de azért van rajtuk egy apró kijelző is az értesítések kapcsán, miközben tele vannak szenzorokkal és nagyon frankó és sokoldalú a csatlakoztatott alkalmazás. Ezt a filozófiát aztán továbbvitték egyéb kategóriák felé is, mérlegből is van nekik jelenleg piacon kapásból négy, a legokosabb, legtöbbet tudó masinájukat próbálhattuk most ki az iStlye jóvoltából, ami amúgy jó pár éve piacon van már, korábban Nokia néven is kapható volt.


[+]

A Body Cardio nevében is benne van a lényeg: itt nem csak a szokásos tömeg és BMI, valamint bio-elektromos impedancia elvén működő testösszetétel esik ki a mérlegből, hanem pulzust is detektál és mindenféle algoritmusok alapján ezt felhasználja egyéb tudnivalók megosztására szív és érrendszeri problémák feltárásának érdekében. Ezt a képességét pedig árában is tükrözi, legalább 56 ezer forintot kell letenni az asztalra, hogy letehessük a fürdőszobakőre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés