Withings Activité és Activité Pop teszt

Aktivitást mérni?

Az idei év egyértelműen az okosórákról és a különféle aktivitásmérő karperecekről szól. A nagyobb gyártók sorban jelentik be az efféle eszközeiket, miközben a kínai vállalatok pedig olcsóbb megoldásokkal árasztják el a piacot. Nincsenek tehát könnyű helyzetben az olyan vállalatok, akik mondjuk közösségi finanszírozással próbálnak elindulni, vagy egyébként sikeresen működnek, de mondjuk hazánkban nem különösebben ismertek.


[+]

Egy ilyen gyártó a francia Withings is, akik már viszonylag régóta foglalkoznak különféle okos megoldásokkal, 2009-ben már volt WiFi-s szobamérlegük, de a hírekbe az Activité nevű okosórájukkal kerültek be tavaly nyáron. Viszonylag könnyű dolguk volt, ügyesen felismerték ugyanis, hogy a kijelzőkkel felszerelt okosórák potenciális felhasználói egy viszonylag szűk réteget jelentenek, a technológiai újdonságok iránt fogékony, kísérletező kedvű felhasználókon és a geekeken túl ugyanis egy csoportról sem lehet kijelenteni, hogy a ma ismert okosórák egyértelműen nekik készülnek, bár ezen az Apple Watch megjelenése nyilván fog valamennyit változtatni. A franciák mondjuk nem csak itt változtattak a sokak által bombabiztosnak gondolt recepten, a kijelző elhagyása mellett szemmel láthatóan fontos volt, hogy egy jó minőségű, átlagos karórának kinéző eszközt csináljanak, ami ráadásul apró is, a bumszli órák ugyanis attól függetlenül sem feltétlenül népszerűek, hogy a klasszikus kiegészítők kínálatának jelentős részét ezek teszik ki.


A Withings Activité a Huawei Talkband B2 mellett
[+]

Ezen irányelveket tartva került piacra a hazánkban is megvásárolható Activité, illetve a hamarosan elérhető Activité Pop, amely az alapmodell azonos tudású, de kevésbé prémium kivitelezésű, olcsóbb változata. A cég hozzáállásáról sokat elárul, hogy a megkeresésünkre egy napon belül reagáltak és jóval a tényleges megjelenés előtt elküldték nekünk a Popot tesztelésre, miközben ráadásul nagyon kedvesek is voltak és azt is csak pironkodva jelezték, hogy a várható érkezés pár nappal kitolódott. Őszintén szólva nem ezt a hozzáállást szoktuk meg, elég sok gyártónak írtunk tesztpéldányok miatt, komolyságunkat mutatva a nemzetközi kiállításokon is rendszeresen meglátogatjuk a megfelelő standokat, de sem ez, sem a hétszázezer olvasó nem szokta meghatni őket, Pebble Steel teszt sem véletlenül nincs a Mobilarenán, egyszerűen nem küldtek. A Withings viszont tényleg foglalkozott a magyar piaccal is, ráadásul valószínűleg azt is tudják, hogy mi is emberek vagyunk, nyilván szívesebben ugrunk neki úgy egy tesztnek, hogy előtte normálisan tudtunk kommunikálni a PR-es kollégákkal. Az eredeti Activitét viszont nem a gyártó küldte, az Pop érkezése után az iCentre juttatta el hozzánk a tesztpéldányt, mivel náluk már kapható is a termék.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • GOCLEVER Chronos Eco okosóra teszt

  Elsősorban a konkurens termékekhez képest rendkívül alacsony árával hívja fel magára a figyelmet a GOCLEVER alacsony fogyasztású kijelzővel szerelt okosórája, ami kicsit bugos ugyan, de használható.

 • Pebble Time - jó időben

  Az Android Wear rendszerre épülő okosórák mellett a Pebble színes kijelzővel ellátott modellje is egy túlságosan egyszerű megoldásnak tűnhet, pedig egy jól átgondolt koncepció végeredménye.

 • Huawei Band / Honor Zero - amennyi kell

  Itthon Huawei Band néven kapható a kínai cég minimalista, alapvetően nőknek ajánlott okosórája, ami elérhető áron nyújt pont annyit, amennyit kell neki.

 • Runtastic Moment Basic - futottak még

  A futóalkalmazásáról ismert Runtastic a bluetoothos aktivitáskövetők között is kipróbálja magát. A legalapvetőbb modellt szíjaztuk fel a karunkra.

Előzmények

Hirdetés