Runtastic Moment Basic - futottak még

Hirdetés

Bevezető

Az osztrák alapítású, és a tavaly az Adidas kötelékébe került Runtastic az egyik legnépszerűbb futóalkalmazás mobilon, milliók használják a megbízható edzéskövetés, az importálható testmozgások és túrák, a sok-sok statisztika, illetve a kényelmesen használható online felület okán. Ma már tucatnyi alkalmazást kínál a Runtastic a kerékpározást, a gyaloglást, a felüléseket vagy mondjuk a fekvőtámaszokat monitorozva. Az is igaz persze, hogy a teljes értékű Pro változatoknak megkérik az árát, és ha meg is veszi az ember mondjuk a futóappot (amellyel a térképen vissza lehet nézni a tempót, a sebességet vagy a szintkülönbségeket), a webes felületen a térképszínezések csak akkor jelennek meg, ha a felhasználó havi vagy éves prémium előfizetést köt. Pont ez a legzavaróbb a Runtastic rendszerében: túlságosan is az ember orra alá dörgölik a prémium tagság előnyeit, amihez egyébként személyre szabott edzéstervek is járnak.

A Runtastic Moment legegyszerűbb tagja a Basic
A Runtastic Moment legegyszerűbb tagja a Basic [+]

Bár a sporttevékenységek követése és a közösségi médiumokon való megosztása a Runtastic főprofilja, elsősorban a mobiltelefonok GPS-jelére, másodsorban pedig saját, márkás pulzusszám-mérőre vagy GPS-es órára hagyatkozva, tavaly a mezei aktivitáskövetők közé is betörtek az osztrákok a Moment sorozattal. Közös a Basic, a Classic, az Elite és a Fun névre keresztelt családtagokra az analóg, kerek óralapos megjelenés, a masszív, rozsdamentes acél ház (amely vízálló és remekül egybe lett rakva), a Bluetooth kapcsolat, a beépített lépésszámláló, illetve a hagyományos mutatók mellett egy napi aktivitásmérő kör.

A Runtastic Moment rozsdamentes acél háza vízálló
A Runtastic Moment rozsdamentes acél háza vízálló [+]

A különbségek nem tudásban, hanem küllemben akadnak: míg a Basic és a Fun sportosabb, az utóbbi pedig színesebb, addig a Classic és az Elite a nevéhez méltóan elegánsabb megjelenésű. Mindegyikük -20 és +60 Celsius-fok között használható, 100 méter mélységig vízálló, azaz úszni is el lehet vinni (a búvárkodást a gyártó nem javasolja), és egyetlen gombot kaptak a jobb oldalon, ugyancsak fémből, amit elég erősen nyomva kell tartani a működtetéshez. A mezei aktivitásmérők előnye a kijelzős, minden földi jóval megáldott okosórákkal szemben a jóval hosszabb üzemidő, és a hagyományos műszerész csavarhúzóval leemelhető hátlap alatt hagyományos lítium-ion óratelep lapul (CR2430), amely hagyományos használat mellett fél éves élettartamot biztosít. A csomagolásnak a telep, négy extra csavar, egy apró Phillips csavarhúzó és a rövid leírás a része. A teszttermék a Runtastic.hu-tól érkezett hozzánk.

A Runtastic Moment Basic nem egy észrevétlen, könnyű aktivitásmérő
A Runtastic Moment Basic nem egy észrevétlen, könnyű aktivitásmérő [+]

A feketére festett Basic 43 milliméteres órarészt kapott, amelyhez fekete szilikon szíjak csatlakoznak. Ezek lepattinthatók és lecserélhetők, a kivitelezésük pedig kényelmesnek mondható hosszú használat, alvás és sportolás közben is. Az óra viszont meglehetősen nehéz: mi 81 grammot mértünk a szíjakkal együtt, úgyhogy egy FitBit Charge-dzsal szemben egyáltalán nem marad a kütyü észrevétlen – persze a Moment egy aktivitásmérő és egy hagyományos analóg óra egyben. Apróbb karon mindenesetre már zavaró lehet a Basic tömege, az enyémen viszont nem okozott kényelmetlenséget. A csat fémből készült és jól rögzül a pánt nyolc vájatának mindegyikébe – a lukakat lehetett volna sűrűbbre is venni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés