Sony Xperia SL - gyorsítósáv

Multimédia, kamera

A hátul megbújó kameramodul teljesen megegyezik a Sony Xperia S-ben látottakkal, hiszen ez is 12 megapixeles, azaz 4000 x 3000 pixel felbontásra képes, autófókuszos fotóapparátus, melyhez a sötétebb részeket megvilágítani szándékozó LED-es villanó is hozzátartozik. A japánoktól megszokott módon elég széles a konfigurációs lehetőségek listája. Használhatunk motívumprogramokat (sport, éjszakai, tájkép, dokumentum, tenger), de beállíthatjuk az ISO értékeket, a fehéregyensúlyt (lámpa, gyertya, felhős, napos), a mosolyérzékelést, a fénymérési módot és önkioldó időintervallumát is. Van sima és 3D-s panorámamód is, utóbbi visszanézéséhez hasonló képességű TV is szükségeltetik. Mivel az eszköz geotaggingre is képes, így földrajzi címkével elláthatjuk fotóinkat, hogy tudjuk, melyiket merre lőttük a múltban. A videókat 30 képkocka / másodperccel vehetjük fel, ráadásul Full HD felbontással.

Sony Xperia SL
[+]

A képek egészen rendben vannak, hiszen az egyedüli kritika a sötétebb részeken keletkező zajosodást illetheti, ám egyébként a vonalélesség korrekt, valamint a színek is kifejezetten megfelelnek a valóságnak. A részleteket jól felveszi a telefon, valamint a makrófelvételek is maximálisan vállalhatók, valójában kevés dologba lehetne ténylegesen belekötni. A dinamikatartomány megfelelő, bár nagyon ritkán azért beég az ég, illetve nagyobb fénykülönbségnél még a kromatikus aberráció is előfordul sajnos. A videók egy lehelletnyivel rosszabbak (főleg a dinamikatartomány alacsonysága miatt), bár még így is az élmezőnybe tartozik az Xperia SL. Tesztfelvételt eme linken keresztül lehet megtekinteni.

Sony Xperia SL
[+]

A zenelejátszó Walkman név alatt fut, s támogatja az xLOUD technológiát, amely elvileg a hangosabb és tisztább hangzást teszi lehetővé. Ennek megfelelően szépen is szól a masina, asztalra helyezve is csak csekély mértékben tompul a hatása. Rendelkezik hangszínszabályzóval és clear bass megoldással is. A vizualizáció menüpont alatt az albumborítót igyekszik változatos módon megjeleníteni a szoftver. A zeneszámainkat rendezhetjük előadók, muzsikák, albumok szerint is, s ezeket akár kevert módban is lejátszhatjuk. FM-rádiónk is van, mely RDS-re képes, vételi erőssége közepesnek mondható, használatához pedig headset is szükséges.

Sony Xperia SL screen shot Sony Xperia SL screen shot

A videólejátszó korrekt, támogatja az MP4, H.263, H.264, WMV formátumokat. Talán egy kicsit az lehet még mindig fájó, hogy alapból nem tudja az Xvidet kezelni, de ezt egy Google Playről megvásárolt alkalmazással könnyen orvosolni tudjuk. A HD felbontású és kellemes nagyságú kijelző mindenesetre tökéletes társ utazáskori mozikhoz, ráadásul a hardver nem ijed meg a Full HD filmektől sem, így ilyen téren sem lehet fogást találni a Sony telefonján.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés