Sony Xperia SL - gyorsítósáv

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

Adatkommunikációs képességek terén szinte minden manapság fontos modullal találkozunk az SL-ben, hiszen van beépített NFC és 2.1-es verziószámú, A2DP-re és EDR-re képes bluetooth chip (ez azért lehetne legalább 3-as vagy 4-es széria), valamint 802.11b/g/n szabványt támogató WiFi is. Természetesen már rendelkezésünkre áll A-GPS egység is GLONASS-szal együtt, így nagyon gyorsan és rendkívül pontosan pozicionál, pláne, ha még a mobiladatforgalom használatát is engedélyezzük neki. Mobilkommunikáció terén maximum 14,4 Mbps letöltési és 5,8 Mbps feltöltési sebesség lehetséges. A hangminőség kiváló, a külső zajokat is jól leszűri a mikrofon. MicroUSB kábelen keresztül etethetjük kedvencünket, valamint használhatjuk külső fotóeszközként vagy adattárolóként is.

Sony Xperia SL screen shot Sony Xperia SL screen shot

A böngésző jól optimalizált, hiszen egész gyorsan és jól működik. Külön beállítás szükségeltetik, hogy a képernyőhöz igazítva jelenjen meg a szöveg, ám ezután jól tördelődnek a sorok, valamint a kétujjas nagyítás is gond nélkül zajlik. A Flash még engedélyezett, ám letöltéséhez külső forrásokra kell hagyatkoznunk. A kétmagos processzor még az ilyen tartalmakkal is elbír, talán ezen a területen látszódik legjobban a plusz 200 megahertzes processzor előnye.

Sony Xperia SL
[+]

Az akkumulátor kapacitása 1750 milliamperóra, amely ugyan nem borzasztóan nagy méretű energiaforrás, ám ettől függetlenül a gyári adatok szerint 420 óra készenlétre és 8 óra 30 perc beszélgetésre lehet elegendő. Valahogy az SL-t elég jól optimalizálták is, hiszen a mindennapi használatban, állandó mobilinternet és WiFi bekapcsolása mellett is kibírja a két napot, visszafogottabb használat esetén pedig még akár ezt is túlszárnyalhatjuk, ami mindenképpen örömteli eredmény.

Sony Xperia SL
[+]

Értékelés: Sony Xperia SL
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 8 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 10 pont
Sebesség 9 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 9 pont
Multimédia
Vizuális 8 pont
Audio 8 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 7 pont
Hogyan értékelünk?

A Sony Xperia SL több kérdést is felvet, elsősorban azt, hogy miért adta ki ezt a Sony és miért nem az elődmodellben található processzort skálázta inkább 200 megahertzcel feljebb. Ami mindenképpen jó, hogy ez az apró módosítás is sokat jelentett, mind a rendszer sebességében, mind pedig az erősebb számítási igényeket kívánó programok megnyitásában. Szerencsére ez az akkumulátor teljesítményére is irreverzibilisen hatott a testvérmodellhez képest, hiszen nem találkozunk már az Xperia S-nél fennálló gyenge üzemidővel, sőt, mondhatni nagyon jól bírja szuflával a masina. Mivel árazása – a jelenlegi felső kategóriához mérten – 100 ezer forint felett alakul, így azért erős fejtörést okoz a japánok újdonsága, pláne, ha a hamarosan piacra kerülő csúcsmodelleket, név szerint az Xperia T-re vagy V-re gondolunk. Konkurenciából van bőven, hiszen ott a szebb, ámbár kisebb felbontású kijelzővel operáló HTC One S, a szintén HD képernyővel rendelkező Samsung Galaxy Nexus, de egy picit drágábban már négymagos masinákat is kapunk, úgy, mint a HTC One X-et, vagy az LG Optimus 4X HD-t. Sok tehát az ellenfél, s a Sonynál talán lemaradást érezhetünk a kétmagos processzor révén, ám ettől függetlenül a két mag is bőven elég még szinte mindenre, ráadásul van HD felbontású kijelző (ami ugyan oldalra döntve a telefont elég minőségtelennek hat), kapunk jégkrémszendvicset (s a hamarosan érkező Jelly Bean), valamint rendelkezésünkre áll az egész korrekt kamera is. A hamarosan érkező "csúcsabb" Sony modellek miatt azonban érdemesebb lehet várni, de kijelenthetjük, hogy a Sony Xperia SL pont annyit javult, ami az Xperia S-t már eleve tökéletesebbé tette volna, így talán az ajánlott plecsnit még mindig rá lehet sütni a telefonra.

Sony Xperia SL

Legendd

A tesztkészülék a VIP-Phone jóvoltából jutott el hozzánk. Vásárláshoz kérem, kattintson ide!

A cikk elkészítésében a T-Mobile 4G mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés