Sony Xperia SL - gyorsítósáv

Külső

A külső egy az egyben olyan, mint a Sony Xperia S. Az anyaghasználat megfelelő, bár az Xperia P-ben is ismert fém hátlap azért mindenképpen elegánsabb megoldásnak bizonyult volna. A formaterv azonban mit sem változott, a Sonytól már megszokott gömbölyded hátsó rész, valamint a szemből jellemző téglalap forma ennél a modellnél is védjegyként szolgál. Az összeszerelés minősége kiváló, erősebb mozgatásra sem fog lötyögni vagy recsegni a ház. Ugyan a formás hátlap nagyon jó fogásérzetet biztosít, méretben talán nagynak mondható a japánok újdonsága, ugyanis a kijelzőhöz képest mért 128 x 64 x 10.6 a vaskosabb kategóriába tartozik, amelyhez még a 144 grammos tömeg is hozzájárul.

Sony Xperia SL
[+]

Az előlapon elterülő 4,3 hüvelykes, kapacitív, LED-ed háttérvilágítású LCD megjelenítő HD felbontással (1280 x 720) bír, amely egy rendkívül éles 342 pixel / inch képpontsűrűséget eredményez. Ez ugyan túlmutat az Apple iPhone megoldásán is, ám valamiért mégsem olyan tiszta és szép a kép. HD ide vagy oda, kicsit homályosnak hat a képernyő, ráadásul oldalra fordítva rendkívül gyorsan invertálódnak a – szemből még valósának megfelelő – színek, ám vigasztalhat, hogy legalább napfényben jól olvasható minden. A kijelző felett helyezkedik el a Sony felirat, az előlapi kamera és az elmulasztott eseményeket több színben megjelenítő információs LED, alatta pedig az érintésérzékeny vezérlőgombok (home, menü, vissza) terülnek el.

Sony Xperia SL
[+]

A Sony sajátjaként ismert áttetsző sáv ennél a telefonnál is megtalálható, s a háttérképnek megfelelő színben világít, a vezérlőgombokat pedig e csík felett tudjuk működésre bírni. Az oldalak összeillesztése hibátlan, nincsenek hézagok vagy deformálódott részek. A szögletesség erre a területre is jellemző, így bújhatott meg a baloldalon egy ajtócska mögött a microUSB interfésze, jobb oldalon pedig szintén ilyen megoldásba burkolózva a HDMI kimenet. Utóbbi mellett egyébként hangerőállító billentyű és a dedikált kameragomb is helyet kapott, ám felülre került a 3,5 milliméteres jack aljzat és a bekapcsológomb is.

Sony Xperia SL
[+]

A hátlap erős műanyag, mely jelen esetben szürkében pompázik, így sem az ujjlenyomatok nem látszódnak rajta, sem a külső por nem ragad meg a felületén egykönnyen. Kialakítása kellemes, ugyanis domború, így a tenyerünkben tartva jól illeszkedik, könnyen átfogható. A tetején helyezkedik el a fő kameramodul egy LED-es villanó társaságában, de ezen a felületen kerülünk szembe a hangszóróval és a Sony-Ericsson logóval is. A hátlap ugyan levehető, ám ekkor kizárólag a microSIM fogadására képes foglalatot érhetjük el, microSD kártyahelyet nem fogunk találni, mint ahogyan az akkumulátort sem cserélhetjük ki házilag.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés