Sony Xperia tipo - eltiporja a konkurenciát?

Bevezető, tartozékok

A Sony, teljes nevén Sony Mobile Communications február óta újra saját néven készíti mobiltelefonjait, hiszen 1,05 milliárd euróért kivásárolta az Ericssont. Ezzel egy nagyon hosszú, utóbbi években inkább kevésbé eredményes közös út végére ért a két vállalat. A Sony az eddig kialakított arculatát csak kis mértékben igyekezett módosítani, ám ezeket a külső jegyeket az azóta kiadott valamennyi készülékben tökéletesen fel lehet fedezni. A Sony az Androidra épít, saját UI-jal, ráadásul sokak szerint ez az egyik legszebben megrajzolt és legátláthatóbb felület (természetesen ez szubjektív dolog).

Sony Xperia tipo
[+]

A japán gyártó hatalmas konkurenciával rendelkezik, hiszen a Samsung, LG és HTC is az androidos világban él, ráadásul a Nokia és az Apple is komoly felhasználói körrel bír. A Sonynak talán legnagyobb erőssége abban áll, hogy igyekszik összehozni a Playstationt, a gyártó tartalomszolgáltatásait, valamint a mobiltelefonokat, így ezeket egyesítve közös írányíthatóságot tennének lehetővé, amely a márka kedvelőinek mindenképpen fontos szempont lehetne. Az eddig kiadott telefonos masináik közepesen jó eredményt értek el, ám az kijelenthető, hogy a most tesztelés alá kerülő Xperia tipóval legalább már szinte minden árszegmensben kínálnak választási lehetőséget.

Sony Xperia tipo
[+]

A Sony Xperia tipo a gyártónál már jól ismert, fehér alapokon nyugvó, valamint a készülékről egy szemből készült képet ábrázoló dobozban érkezett hozzánk. Tartozékok terén csak a microUSB kábel és a töltőfej említhető, mellettük kizárólag a leírásokat tartalmazó dokumentumokat találjuk. A fehér és fekete színekben megvásárolható (függetlenül a kék és piros szín is választható) készülék egyébként két változatban került piacra, ugyanis duál SIM-es és egykártyás variáns is kapható, ám hozzánk az utóbbi került, valamint az egyik hazai szolgáltatónál is nem meglepő módon ez a modell debütált nemrég.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Sony Xperia Neo L - az egyetlen egymagos

  A Sony Xperia Neo L az Xperia PLAY külsejére hajaz, megkapta a szokásos Sony kezelőfelületet, de kissé elszúrták az árazását.

 • Sony Xperia Go - futott még

  Az Xperia Active utódjának tekinthető készülék hardveresen nagyot nőtt, ám a kijelző és az operációs rendszer tekintetében nincs előrelépés.

 • Sony Xperia Ion - ionágyú

  A Sony Xperia sorozatának legnagyobb modellje HD kijelzőt, 12 megapixeles kamerát és bővíthető tárhelyet is kapott, méghozzá egy igazán impozáns házba csomagolva

 • Sony Xperia sola - kezeket a magasba

  Az Xperia sorozat legújabb tagjában debütált a Floating touch technológia, mellyel a készülék elvileg érintés nélkül is vezérelhető. Elvileg.

Hirdetés