Sony SmartBand - a nagy testvér a csuklómon figyel

Doboz, kialakítás

Nem tűnik túl összetettnek a csomagolás, de bőven elég, amit nyújt. Mi fekete színű pánt(ok)at kaptunk, a Core pedig fehér színben pompázik. A csomagban két szíj is van, ezek gumiszerű anyagból készültek, felső részük recézett. Azért van két szíj, mert a Sony mindenképpen azt szerette volna, hogy a vékonyabb csuklójú emberek karján se álljon el a pánt túlfutó része, ezért van egy kisebb és egy nagyobb átmérőjű szíjunk. Nekem a kisebb pont elég volt maximálisra állítva (és a nagyobb is a minimálist választva), egy fémből készült kis Sony feliratú összezáró pöcök tartozik mindkettőhöz, ami egyetlen egyszer oldódott ki magától: amikor beleakadtam valami kis kiálló izébe.

Sony SmartBand
[+]

A Core-t könnyű betenni a helyére, csak arra kell figyelni, hogy az az egyetlen gomb, ami az oldalán van, az oda kerüljön, ahová a szíj elvárja. A Core nagyon pici, kicsit íves, egyik végén microUSB bemenet várakozik, ha ezt tekintjük az aljának, akkor jobb oldalt van egyetlen gomb és három kicsi led, aminek segítségével alapvető információkat azért mutat nekünk a kütyü. Ráraktam egy mérlegre: összesen 5 grammot nyom. Az akkumulátorról nincs egzakt információnk, valami Li-Ion telep van benne, de a lényeg, hogy öt napig elvan a csuklónkon, persze minél többet rezeg, annál hamarabb merül. Ebből következik, hogy igen, a Core-ban van egy apró vibramotor is.

Sony SmartBand
[+]

A gumis szíj és a Core is iszonyat könnyű, pici és vékony, abszolút nem zavaró fixen az egyik csuklónkon hordani, aludni is lehet benne. Sőt, ez utóbbi akár hasznos is lehet, mert a cucc képes időzített ébresztésre, azaz akkor kelt fel minket egy megadott időintervallumon belül, amikor azt érzékeli, hogy egyébként is sokat mocorgunk, tehát igyekszik nem a legmélyebb álmunkból felverni bennünket. Ez egyébként működik, nem tudom, hogy mennyire placebo, de tényleg egy fokkal jobban keltem a SmartBand rezgésére, mint általában, ráadásul a mellettem alvót sem ébreszti fel a masina.

Sony SmartBand
[+]

A SmartBand bizonyos keretek között vízálló, az IP57-es minősítés azt jelzi, hogy tusolni simán lehet vele, de azért ne ússzuk át így a Balatont, az valószínűleg sok lenne neki. A csomagban nincs microUSB kábel, a Sony nyilván azt gondolta, hogy van a háztartásban ilyesmi, ráadásul a SmartBand (illetve a Core) semmit nem csinál akkor, ha számítógéphez kötjük, csak egykedvűen töltődik az akkumulátor (s ennek állapotát az oldalsó ledek jelzik). Töltés közben egyébként megszakad a Core és a telefon közötti kommunikáció.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés