Hirdetés

Az elegáns karórát kombinálja az aktivitásmérő karperecekkel a Withings

A Withings nevű francia cég nem éppen a patinás óragyártók egyike, hiszen 2008-ban alapították és a honlapjuk tanúsága szerint mindössze 30 dolgozójuk van. Az elmúlt napokban mégis sikerült felhívniuk magukra a tech-sajtó figyelmét az Activité nevű órájukkal, melyet okosórának ugyan túlzás lenne nevezni, de csatlakoztatottnak nyugodtan szabad.

Az eszköz tulajdonképpen egy klasszikus külsejű karóra és egy aktivitásmérő karperec kombinációja; efféle kütyükből az elmúlt hónapokban rengeteg fajtát bemutattunk (pl. Polar Loop, Jawbone UP24), úgyhogy rendszeres olvasóink valószínűleg tudják, hogy miről van szó. Egy efféle eszköz nem a sportolás során próbál társunk lenni, hanem motivációt jelent, hogy elérjük azt a minimális napi mozgást, ami segít az egészségünk megőrzésében. A franciák ennek megfelelően megfelelő szenzorokkal látták el órájukat ahhoz, hogy az képes legyen mérni a napi sétálásunkat, futásunkat, valamint a piacon újdonságként az úszásunkat is. Emellett persze az alvásunkat is monitorozza, a beépített vibramotornak köszönhetően pedig ébresztőóraként is működik, a kérdés persze, hogy hányan akarnak majd 0-24 egy bőrszíjas órát a csuklójukon hordani. Külsejét tekintve az Activité ugyanis egy klasszikus kialakítású óra, mely a számlap alján látható felirat tanúsága szerint svájci, de a gyártó szerint nem meglepő módon francia dizájnnal büszkélkedhet. Valószínű egyébként, hogy egy egyszerű kvarckristályos óraszerkezet van benne, úgyhogy nagy csodára azért biztosan nem kell számítani. Szíjból kettőt is kapnak hozzá a felhasználók, a bőrből készült változat mellett egy műanyag is kerül a csomagba, amit mondjuk úszáskor lehet használni.

Mivel egy csatlakoztatott óráról beszélünk, az természetesen képes kommunikálni az okostelefonunkkal is, amit kis energiaigényű Bluetooth 4.0-n keresztül valósít meg. Egyelőre csak iOS kompatibilitásról van szó, de idővel nyilván az Android támogatása is elképzelhető. Az üzemidő nagyon kellemesen alakul, a gyártó 2 évről beszél, úgyhogy valószínűleg gombelemről működik; ehhez hasonló üzemidőt eddig egyelőre csak a Garmin tudott felmutatni a vívofit nevű aktivitásmérő karperecüknél.

Mivel a napi aktivitás mérésére szolgáló eszközök akkor jelentenek igazi motivációt, ha az okostelefon képernyőjének megnézése nélkül is látjuk, hogy mennyire vagyunk a céltól, a tervezők elhelyeztek egy külön mutatót, mely egy 0 és 100 közötti skálán mutatja azt, hogy hogyan állunk a napi mozgással. Minden más információt az iOS-en futó alkalmazások lehet megnézni. Extra funkció az, hogy a számlapot borító üveg valamilyen szinten képes lesz érzékelni az érintést, dupla koppintással például a beállított ébresztőt lehet ellenőrizni.

Az Activité két színben érkezik.
Az Activité két színben érkezik.

A valamikor ősszel megjelenő eszköz ára régiótól függően 390 USD/Euro környékén várható, hazánkban tehát minden valószínűség szerint legalább 120-130 ezer forint körüli összeget fognak elkérni a Withings Activité óráért. Csupán funkcionalitását tekintve ez csak abban az esetben tűnik piacképesnek, ha maga az óra tényleg nagyon jó minőségű, hiszen márkás svájci órát és aktivitásmérő karperecet együtt ennek az összegnek a kétharmadáért is könnyedén lehet kapni. Ettől függetlenül már csak hiánypótló mivolta miatt is roppant érdekes a termék.

Előzmények

  • Sony SmartBand - a nagy testvér a csuklómon figyel

    Megint egy okos kiegészítő, megint kicsit másképp. A Sony karperece nem csak rögzít, hanem jelez és kommunikál is, a telefonos applikáció pedig mindent tárol.

  • Samsung Gear Fit - diktálja az iramot

    Okosóra, ami sportoláshoz is hasznos - a Samsung legalábbis ilyen célokra is ajánlja ezt a kiegészítőt. Ha nem is tökéletes, de igen hasznos társ a mindennapok során .

  • Casio G-Shock GB-6900B - sportosság

    A Casio karórájának sportos és ellenálló külseje mögött számos szolgáltatás rejtőzik, hiszen a telefonunkkal is kapcsolatot létesít, és az elmulasztott eseményeket is jelzi.

  • Pebble - az átgondolt okosóra

    A közösségi finanszírozás egyik legnagyobb sikere a Pebble, az e-ink kijelzővel szerelt okosórába ugyanis nem igazán lehet belekötni.

Hirdetés