Hirdetés

SE blog: Hol versenyez az arc?

Xperia. A Sony Ericsson márkaneve, melyet először 2008. februárjában hallhattunk a gyártó barcelonai sajtótájékoztatóján, ahol bemutatták az impozáns külsővel felszerelt Windows Mobile 6.1 alapú okostelefonjukat, az Xperia X1-et, mely ugyan nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, jó alapnak bizonyult a márkanév bejáratásához. A cég vezetője akkor valami olyasmit mondott, hogy a név az angol "experience" szóból lett levezetve, melynek jelentése "tapasztalat". De nem akármilyen tapasztalat, hanem felhasználói tapasztalat, mert manapság a fél világ a "user experience" körül mozog, de ezt talán a japán-svéd duótól hallhattuk először.

Az Xperia X1-et nem meglepő módon az Xperia X2 követte 2009. szeptemberében, mely nem volt egy rossz masina, de szintén nem reformálta meg a piacot az azóta szinte teljesen kihalt Windows Mobile 6.5-ös operációs rendszerével. A nagy robbanáshoz ugyanis kellett egy zöld robot és egy kiválóra sikerült termékcsalád: igen, az X10 / X10 mini / X10 mini pro / X8 kvartettről van szó, melyek középső tagjai a mai napig az egyik legsikeresebb androidos telefonnak számítanak. Az Xperia név pedig nekik köszönhetően olyan szépen kezdett csillogni, ahogy a Sony Ericsson azt eredetileg is szerette volna. A teljesség kedvéért persze meg kell említeni az Xperia Pureness nevű készüléket is, mely kissé kilóg a sorból, ugyanis nem egy okostelefon, viszont a világ egyik első áttetsző kijelzővel rendelkező mobilja.

Hogy hol tartunk most? Természetesen az Xperia arc-nál, mely az X10 egyenes ágú leszármazottjának tekinthető, azaz egy nagyméretű érintőkijelzővel és erős hardverrel rendelkező, személyre szabott szoftverrel operáló androidos okostelefon. Három testvére van, az egyik a kissé csökkentett tudású, kedvezőbb áron kapható Xperia neo, a másik az üzenetkezelésre kihegyezett Xperia pro, a harmadik pedig a mobiltelefonba oltott játékkonzol, a PSP-telefon, mely a keresztségben az Xperia Play nevet kapta. Mindegyiket próbáltuk már, de természetesen a Play-t várjuk a legjobban.

Bocha

Azóta történt

  • SE blog: Az arc külseje

    A Sony Ericsson androidos okostelefonjának külseje nagyon megkapó. Kicsit beszélünk róla, és persze szavaztatunk is.

  • SE blog: Az arc extra szoftverei

    Avagy mik a Sony Ericsson zászlóshajójának újdonságai és mik azok, amik a korábbi modellekből kerültek át.

Előzmények