Hirdetés

Sony Ericsson Xperia neo - új korszak

Alapfunkciók

A neo névjegyzéke négy fület kapott alulra. Innen nyitható a tárcsázó, maga a kontaklista, a hívásinformáció és a kedvenc emberek listája. A névjegyzék több forrásból táplálkozhat, a SIM-ről, illetve online húzhat be adatokat, itt Google account, Facebook és Exchange lehet a kiindulópont. A berántott katyvasz kigyomlálása már a mi feladatunk lesz, a Sony Ericsson szoftvere nem kínálgatja fel a szerinte ugyanazon embereket rejtő bejegyzések automatikus összekapcsolását, ezt egyenként kell nekünk megtennünk, ami biztos elvisz néhány hosszú percet az életünkből, de csak egyszer kell nekifutni.

Sony Ericsson Xperia neo

Az üzenetkezelés minden igényt kielégít. Az SMS-MMS felület közös, chat-thread nézetű, az e-mailek kapcsán adott a Google, de természetesen több POP3/IMAP4 fiók is konfigurálható, illetve van lehetőségünk Exchange beállítására is. A rendszer a Facebook üzeneteket is jelzi, ha valaki írt nekünk, akkor ugyanúgy kukorékol a telefon, mintha SMS jött volna. A szövegbevitel álló és fekvő QWERTY gombsoron valósul meg, nyilván az Xperia arcon a nagyobb kijelző miatt könnyebb ez a feladat, de a neo megszokása is rövid időn belül megtörténhet. A prediktív tud magyarul, okosan egészíti ki a szavakat, ékezetes karaktereket az adott betű hosszas nyomásával tudunk kicsikarni a rendszerből.

Sony Ericsson Xperia neo

A szervezőfunkciók között pofás ébresztőóra hívja fel magára a figyelmet, a naptár az Android rendszerből ismert módon működik, szintén több online forrásból táplálkozhat. Mondjuk nekem eszembe nem jutna Facebook eseményeket importálni, a sok „nyerj egy doboz uborkát, ha lájkolsz“ rendezvények csak összepiszkítanák a képet. A számológép és a diktafon alap, egyéb applikációk a Marketről húzhatók le, a LiveWare nevű fejlesztés viszont gyári cucc. Ez arra jó, hogy füles, illetve töltő csatlakoztatása esetén – ha mi is úgy akarjuk – a telefon elindít egy előre kiválasztott szoftver. Előbbi esetben ez lehet mondjuk a rádió, utóbbiban pedig például a diavetítés.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés