Sony Ericsson Xperia neo - új korszak

Adatátvitel, akkumulátor

Adatkommunikációs szempontból a neo hozza az elvárhatót. Ez 7,2 Mbit/s sebességű letöltést, illetve 5,76 Mbit/s tempójú feltöltést jelent, amivel nincs az élvonalban ugyan, de egy darabig úgysem várhatjuk, hogy a hazai szolgáltatók nagyságrendekkel gyorsabb hozzáférést tudnak biztosítani. Ezt kiegészíti a 802.11 b/g/n szabványú, érzékenységét tekintve kifejezetten jó wifi, a 2.1-es Bluetooth, a DLNA, a GPS és a microUSB csatlakozás.

Sony Ericsson Xperia neo

A telefon böngészője jól üzemel, a flash tartalmak megjelenítése sem okoz gondot, az oldalszélességre való tördelés is kiválóan helytállt. A GPS vevő gyorsan talál műholdakat, főleg, ha engedélyezzük, hogy a netről leszedje az említett holdak utolsó ismert helyzetét, a vétel nem szűnik meg, a cucc stabil. Gyári navigáció a Google Maps segítségével valósítható meg, aki ennél komolyabb szoftverre vágyik, válogasson a Marketről... ha tud, mert a fizetős terület még itthonról nem elérhető, de mondjuk az Ndrive ezt ügyesen megkerüli.

Sony Ericsson Xperia neo
[+]

A hátlap alatti telep teljesítménye pont ugyanolyan, mint az arc esetén, 1500 mAh-s Li-Pol akkumulátor dolgozik itt is. A Sony Ericsson szerint a készenléti és a rendelkezésre állási idő is közel azonos, de a kisebb kijelző miatt talán egy picit jobban jövünk ki az energiával. Ám ne ringassuk magunkat álomvilágba, ha kihasználjuk az okostelefon „okos“ mivoltát, akkor bizony naponta töltőre kell lógatni ezt a készüléket is.

Értékelés: Sony Ericsson Xperia neo
Külső
Ergonómia 9 pont
Anyaghasználat 8 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 9 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 10 pont
Multimédia
Vizuális 8 pont
Audio 8 pont
Egyebek
Üzemidő 5 pont
Ár/érték aránya 7 pont
Hogyan értékelünk?

Összegzés. Aki nem vágyik az Xperia arc exkluzív formájára és nagy méretű kijelzőjére, biztos fogja értékelni, hogy a neo sokkal olcsóbban kezd a hazai boltokban. 100-110 ezer forintos induló árakra számítunk a kiskerekben, nyilván lesznek majd ütősnek tűnő szolgáltatói ajánlatok is, a neonak jó esélye van arra, hogy megismételje az X10 sikerét. A 2.3-as oprendszer most abszolút frissnek számít, a telefon hardvere a maga árkategóriájában simán versenyképes, ráadásul – ha a nagyobb kijelzővel kapcsolatos előnyöket most nem számítom – ergonómiailag a neo jobban sikerült, mint az arc. Jobb helyen vannak a gombok, jobb a telefon fogása, könnyeben elérhetőek az egyes funkciók. Igazából szinte mindent megkapunk a neoban is, amit az arc esetén is értékelhetünk, a Bravia Mobile Engine, a 8 megapixeles kamera, a mini HDMI kimenet, a 2.3-as Android itt is rendelkezésünkre áll, ráadásul itt van előlapi optika is. Tény, hogy kisebb a kijelző, vaskosabb a cucc és nem néz ki olyan állatul, de sokak számára ezek elhanyagolható dolgok, főleg, ha a telefonra a használati értékének megfelelően nézünk. Az Xperia neo sokkal inkább megérdemli az ajánlott plecsnit, mint az arc – ha az árát nézzük. Viszont kevésbé formabontó, nem kérik el úton-útfélen, egy jól sikerült, jól kidolgozott munka a japán-svéd gyártótól, amely egy jó árpolitikával sikermodell lehet a 2011-es év androidos piacán.

Sony Ericsson Xperia neo

Bog

A cikk elkészítésében a T-Mobile mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés