Hirdetés

Samsung Gear 360 (2017) - bezárva a Samsung világába

A Samsung 360 fokos kamerájának második generációjának nem titkolt célja, hogy minél több ember számára elérhető legyen egy ilyen kütyü és gyűljön a kontent.

Hirdetés

Bevezető

Tényleg nagyon örültem, amikor megkaptuk az eszközt. Korábban az Insta360 Airt használtam, ami jópofa, könnyen kezelhető, de minőségben azért nem a csúcsot képviseli. Ettől még én nagyon élveztem, hogy 360 fokos képeket és videókat tudok rögzíteni, aztán azokat fel tudom használni cikkekben, videókban és persze magamnak is, úgyhogy nagy reményeket fűztem ahhoz, hogy a Samsung terméke legalább ugyanezt hozza csak jobban, egyszerűbben, profibban.


[+]

Röviden és elsőre: nem. Ennek több oka is van, kezdjük a triviálissal: a Gear 360 (2017) kizárólag Samsung telefonokkal hajlandó együttműködni. Ja, meg iPhone-okkal. Ebben mi a logika? Valószínűleg az a Samsung érdeke, hogy Samsung eszközöket használjanak a vásárlók. És az iOS vajon mi? Megvette a Samsung az Apple-t, csak lemaradtam esetleg valamiről? Nem, hát azért ŐKET nem lehet mellőzni… Mindenki mást viszont a jelek szerint igen.


[+]

Rendben, értem, az Apple felhasználók külön kasztba tartoznak a Samsung szerint, ezt viszont jól tökön is rúgják azzal, hogy a Gear 360-hoz tartozó számítógépes szerkesztőszoftver kizárólag Windows rendszerű gépekre érhető el. Igazán nem szeretnék a kákán is csomót keresni, de nem lehetséges esetleg, hogy az iPhone-nal rendelkező júzerek egy jelentékeny százalékánál Mac gépek ketyegnek?


[+]

Hosszabban és másodszorra: csak annak opció egy Gear 360 (2017), akinek megvan hozzá a megfelelő telefonja. Merthogy fotózni és videózni egyébként lehet Samsung mobil nélkül is a termékkel, hiszen még egy kis kijelző is van rajta, aminek segítségével be lehet állítani egy csomó mindent, a végeredménnyel viszont ezt követően nehéz mit kezdeni a megfelelő szoftver nélkül, ami a Samsung S6, S7, S8 szériákra, valamint a Galaxy A5 (2017)-re telepíthető. Mert azért azt látni kell, hogy a legtöbb felhasználó az elkészült képet és videót azonnal szeretné megosztani, nem óhajt vele utólag bütykölni, vágni, effektezni, ez viszont kizárólag Samsung telefonokkal jöhet létre. Áthidalható félig-meddig, ha a memóriakártyát átdobom egy másik mobilba és keresek valami alternatív appot, ami a végeredményből valamit talán elő tud állítani, de számos ilyet kipróbáltam és egyik sem volt tökéletes. De ez nem végleges állapot, mert pont a múlt héten kijött például a muvee szoftvere Mac gépekre és ahogyan haladunk előre az időben, biztos lesz még telefonos alternatíva is, egy viszont fix marad: a Gear 360 (2017) nem fog ezekkel direktben kommunikálni, arra csak a Samsung alkalmazása lesz képes.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Kiszivárgott a Gear Fit2 Pro

  Komolyabb vízálló minősítés és megnövekedett kijelző jellemezheti az új Samsung aktivitáskövetőt. A hibrid okos sportóráról is hallani pletykákat.

 • Huawei 360 Panorama - gyors kör

  Szinte semmiből rántotta elő a Huawei a telefonhoz csatolható, 360 fokban rögzíteni képes kameráját még a Mate 10 előtt. Elég olcsó, nem is túl összetett szerkezet.

 • Detu Twin - velem a Föld is megfordul

  Boldog-boldogtalan gyárthat már 360 fokos kamerát. Ezúttal a kínálat boldogtalan végéről esett be hozzánk egy termék, amivel kapcsolatban nincsenek pozitív jelzőink.

Előzmények

 • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

  Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

 • Samsung Gear 360 - a legjobb gyerekcipő

  A koreai gyártó 360 fokos kamerája a jelenlegi legjobb a piacon, de a technológia még nagyon friss, hosszú az út addig, hogy megszülessen a közel tökéletes eszköz.

Hirdetés