Kiszivárgott a Gear Fit2 Pro

Komolyabb vízálló minősítés és megnövekedett kijelző jellemezheti az új Samsung aktivitáskövetőt. A hibrid okos sportóráról is hallani pletykákat.

Hirdetés

A hónap elején számoltunk be arról, hogy a Samsung SmartLab+ felületen a gyártó elhintett némi információt egy aktivitásmérő sportkarkötő / okosóra hibridről, és a minap egy SM-600 nevezetű ketyere fel is bukkant az amerikai FCC-nél, a megjelenéshez szükséges minősítések beszerzésére.

A Samsung Gear Sport hátuljának rajza az FCC dokumentációjában
A Samsung Gear Sport hátuljának rajza az FCC dokumentációjában

Az egyik tanúsítványon látható ábra szerint a Samsung Gear Sport négyzetes, ám ívesre vett formát kaphat. Így is közelebb áll egy Gear S órához, mint egy hosszúkás Gear Fit karperechez. Az ábra több hátlapi szenzorra is következtetni enged, illetve vietnami összeszerelésre. Mivel az FCC WiFi és Bluetooth teszteket is lefuttatott, ezek biztosan a tudáslista részét képezik, és az 2,45 GHz-es SoC-t is bejáratták.


(forrás: Venture Beat) [+]

A Gear sportóra mellett vagy még azelőtt érkezhet az aktivitáskövető sorozat legújabb tagja, a Gear Fit2 Pro. Ennek a renderképeihez a VentureBeat jutott hozzá, és az első meglehetősen előnyös képernyőarányt mutat, mintha ezek a kütyük is megindulnának a kávamentesítés útján. Jegyezzük meg ugyanakkor, hogy a többi render (és feltételezzük, azok a valósághűbbek) leleplezik az enyhén ívelt órarész fekete káváit, nem csak oldalt, hanem alul-felül is kevesebb képernyőhelyet hagyva, mint fent látható.


(forrás: Venture Beat) [+]

A Gear Fit 2Pro név egyébként már felbukkant a Samsung adatbázisában is, és a VentureBeat úgy tudja: augusztus 23-án, a Galaxy Note 8 bemutatójával egy időben hull le róla a lepel, méghozzá 5 ATM vízálló burkolattal, úszáshoz passzoló aktivitáskövető funkciókkal, beépülő Spotify klienssel és GPS antennával.


(forrás: Venture Beat) [+]

A Gear Fit 2 Pro változata bepattintós szíj helyett hagyományos óracsatot kaphat, biztosabban rögzítve a karperecet a csuklóhoz vagy a bokához. Az árak és az esetleges európai megjelenés részletei még nem ismertek.

Azóta történt

Előzmények

  • Okoskarkötő-órán dolgozik a Samsung?

    Már, ha egyáltalán van ilyen szó, de úgy tűnik az újdonság a Gear S3 és Gear Fit 2 ötvözete lesz.

  • Samsung Gear 360 (2017) - bezárva a Samsung világába

    A Samsung 360 fokos kamerájának második generációjának nem titkolt célja, hogy minél több ember számára elérhető legyen egy ilyen kütyü és gyűljön a kontent.

  • Samsung Gear S3 - második kör

    A Gear S3 továbbviszi az elődmodell érdemeit, a tekerőgyűrű további funkciókkal bővült, az ergonómia és a megjelenés kifinomultabbá vált, nem utolsó sorban pedig a hardver is fejlődött.

  • Samsung Gear Fit 2 - szerintem valami követ

    A Samsung első okos-fitnesz karkötő-órájának továbbfejlesztett változata érdemben csak egy, de annál lényegesebb ponton tér el elődjétől, ez pedig a beépített GPS, ami kényelmesebbé teszi a használatot.

Hirdetés