Samsung Gear 360 - a legjobb gyerekcipő

A koreai gyártó 360 fokos kamerája a jelenlegi legjobb a piacon, de a technológia még nagyon friss, hosszú az út addig, hogy megszülessen a közel tökéletes eszköz.

Hirdetés

Tartozékok, külső

Pár héttel ezelőtt teszteltük az Insta360 nano névre hallgató, kizárólag iEszközökkel használható 360 fokos kamerát, amelynek koncepciójával nagyon meg voltunk elégedve. Most pedig végre megkaptuk a Samsung hasonló funkcióval rendelkező kiegészítőjét, az elsősorban Samsung Galaxy készülékekkel használatos Gear 360-at, úgyhogy az LG 360 CAM-mel együtt már három efféle eszköz volt a kezünkben huzamosabb ideig, és végre teljesen összeállt a fejünkben, hogy mitől is lesz jó egy ilyen kamera.


[+]

Ha a tisztelt olvasókat kérdeznénk meg erről, a többség valószínűleg azt válaszolná, hogy a képminőség az, ami igazán számít, és ez valóban egy nagyon fontos dolog. Ha zajos fotók és homályos mozgóképek készülnek, akkor nyilván nincs értelme az egésznek, de közel sem ez az egyetlen szempont. Az egyszerű kezelhetőség is sokat nyom a latban, a GoPro akciókamerái sem véletlenül lettek nagyon népszerűek, gyakorlatilag bárki tudta kezelni őket. Ebből a szempontból a Gear 360 jelenleg az etalon, mindössze három darab gomb található rajta egy aprócska kijelző társaságában, bekapcsolás után gyakorlatilag egyből lehet is használni, amennyiben van benne microSD memóriakártya; papíron akkor is kellene működnie, ha nincs, hiszen olyankor a vezeték nélkül csatlakozó okostelefon memóriájába tudná menteni a felvételeket, de ez a teszt során elég bizonytalan volt.


[+]

A külső megint egy fontos kérdés, az Insta360-nál például már csak azért is jobb tesztünk tárgya, mert található az alján egy szabványos állványmenet. A dizájn amúgy ötcsillagos, szinte mindenkinek felkelti az érdeklődését az egyszerre high-tech és aranyos Gear 360, amely amúgy por- és fröccsenésálló borítást kapott. A 66,7 x 56,3 x 60,1 milliméteres kiterjedés és az akkumulátorral együtt 152 grammos tömeg kellemes hordozhatóságot biztosít, az viszont nagyon sajnálatos, hogy a borítás egyáltalán nem strapabíró.

Pedig pont ez lenne a lényeg, egy 360 fokos kamerának az akció középpontjában kell elhelyezkednie, de nem biztos, hogy ezt bírja, a lencséket takaró borítás nem karcálló. Hurcolás közben ez amúgy nem gond, mert a stílusos dobozban található egy plüssből készült szütyő, egy mikroszálas törlőkendő, valamint egy bőrből készült csuklópánt is, illetve nem maradt ki az 1350 mAh-s, cserélhető akkumulátor töltésére szolgáló microUSB kábel sem.


[+]

Az eszközön két darab f/2-es lencse található, mindkettő halszem, a mögöttük lévő CMOS-szenzorok 15 megapixeles felbontásúak. Ha csak az egyiket használjuk, legfeljebb 3072 x 1728 pixeles felbontású fotókat és 2560 x 1440-es videókat tudunk készíteni, utóbbiakat 30 képkocka/másodperc sebességgel, csak úgy, mint a 360-as videóknál, de ilyenkor a felbontás már 3840 x 1920 pixel. A teljes fotók 30 megapixelesek, ami 7776 x 3888 képpontot jelent.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Samsung Galaxy Note7 - nézz mélyen szemembe!

  Az S szériához közeledő Note7 kijelöli a csúcs Galaxyk csapásirányát: ívelt kijelző, retinaszkenner, 64 GB tárhely, Android 7 stílusú TouchWiz – ja, és víz alatt működő S Pen, hogy az egyéniségből is maradjon.

 • Okostelefonos kamerateszt (2016)

  Kilenc mobil száll versenybe a legjobb okostelefonos kamera címéért. Vajon a nagy nevek szoros csatáját hozza az összecsapás, vagy fű alatt kúszik be a győztes?

 • Samsung Galaxy S7 - páratlan galaxiS

  A Samsung legújabb zászlóshajója ránézésre nem tűnik a haditengerészet forradalmának, a tavalyi flottaparancsnok mégis veteránnak érződik, amint a fedélzetre lépünk, pláne, ha a gépházba is lenézünk.

 • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

  A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

Hirdetés