Samsung Galaxy Watch3 - óramű(vészi) pontosság

A Samsung legkomplexebb, legkiforrottabb, legintegránsabb okosórája lett a Watch3 és már a méret miatt sem kell kompromisszumokat kötni. Csak az a szerencsétlen EKG kapna már engedélyt.

One UI 2.0, Galaxy Wear, funkciók

A csatlakoztatott készülék minimális rendszerkövetelményei nem változtak, Android esetében legalább 1,5 GB rendszermemória és 5.0-s főverzió szükséges, Apple termékekből pedig minimum iPhone 5-re vagy minimum iOS 9-re lesz szükség. Az órát a Galaxy Wearable kezeli, az óra által gyűjtött mindenféle adatokat pedig a Samsung Health. Egyébként nagyjából minden beállítás elvégezhető az órán is, de nyilván kényelmesebb az alkalmazásban.

[+]

Ha több eszközünk van, mondjuk nekem egy Watch Active is, mindig az az eszköz fog kapcsolódni a telefonhoz, amelyiket éppen viseljük vagy nyomkodjuk. Ezt gyorsan váltogatva is képes lekövetni a rendszer, a biztonsági mentések pedig kompatibilisek, így a Watch Active beállításai, az óra számlapja és egyéb apróságok maradéktalanul átkerültek a Watch3-ra is, nyilván azok, amelyek közösek a két eszközben. Ilyen viszont nagyon sok van, úgyhogy kezdjük az újdonságokkal.

[+]

A kezdetleges mozgásvezérlést már említettük, illetve az esésérzékelésről már a szenzorok kapcsán volt szó, ahogy a véroxigénszint-mérésről is. A női cikluskövetés pedig kézi naplózáson és predikción alapul, meglátásom szerint egész jó hatásfokkal. Ezekhez külön widgetet is kérhetünk az órán, de a mérés sikeressége egyelőre elég esetleges. A widgetek sorrendjének módosítása nem kényelmetlen magán az órán sem, de ésszerű inkább az appban kiválasztani és rendezni őket. Ezek az általunk meghatározott sorrendben a főképernyőtől jobbra lapozgatva fognak sorakozni.

[+]

Az értesítések pedig balra. Minden engedélyezett alkalmazás értesítése saját ikonnal, a küldő nevével és képével, teljes terjedelemben, kitűnően szeparálva, minden karaktert hibátlanul megjelenítve érkezik. A csoportos beszélgetések az órán is egy folyamként mutatkoznak, a küldő nevével, buborékonként elválasztva. Válaszolni előre beállított, általunk szerkesztett sablonokkal, az új bitmojikkal, hangulatjelekkel és szövegesen (QWERTY, numerikus billentyűzet) is lehetséges, de diktálhatunk is (angolul, németül, spanyolul, franciául, olaszul, koreaiul és kínaiul).

[+]

A kijelző igény esetén értesítés érkezésekor felvillan, kérhetjük viszont, hogy az óra viselésekor a telefon ne jelezzen, de opció, hogy ettől függetlenül mindkét eszközön megjelenjen a noti. Elérhetők különböző ne zavarjanak módok: mozi, repülő, éjszakai, DND, utóbbi kettő pedig a csatlakoztatott készülékkel is szinkronban lehet. A mozi és az éjszakai mód elég hasonló, ilyenkor a kézmozdulattal való ébresztés természetesen offos, csökken a kijelző fényereje, kikapcsol az AoD és nem szólalnak meg az értesítések, éjszaka viszont a jelzések (emlékeztetők, ébresztő, riasztások) maradnak. Ezeket a felülről lehúzható, testreszabható értesítési panelen kezelhetjük.

[+]

Tekintve, hogy mindkét méret és adatkapcsolati opció esetében van mikrofon és hangszóró (ami egyébként órához képest egyáltalán nem is szól rosszul), evidens, hogy az értesítési és csengőhangokat, illetve a hangerőt tetszés szerint határozhatjuk meg, viszont a rezgés is személyre szabható. Nem csak a rezgés erőssége, de a rezgésmintázat is változtatható, így kisebb eséllyel fordul elő, hogy hozzászokunk és idővel észre sem vesszük (ébresztőnél azért nem szerencsés, ha nem veszünk róla tudomást), illetve már a rezgésből tudjuk, hogy riasztás, üzenet vagy hívás érkezett.

Sajnos a Samsung Pay itthon nem opció.Sajnos a Samsung Pay itthon nem opció.Sajnos a Samsung Pay itthon nem opció. Sajnos a Samsung Pay itthon nem opció. [+]

Az alap alkalmazáskínálat korrekt, én még számológépet szoktam letölteni, magasságmérőt, Samsung e-mail klienst és böngészőt. Facebook és Insta még mindig nincs, de böngészőből elfogadhatóan üzemelnek. Ha a csatlakoztatott telefon böngészőjében be vagyunk jelentkezve, az órán már nem is szükséges. Egyébként van áruház; Samsung Pay, ami itthon még mindig nem működik; Samsung Health; Bixby, aki csak külföldiül tud; névjegyzék, tárcsázó, üzenetek, időjárás, ébresztő, emlékeztető, időzítő, stopper, galéria, zenelejátszó, Spotify, naptár és emlékeztető, illetve világóra. Újdonság viszont a PPT vezérlő, ami telefonnal és számítógéppel is együttműködik. Egyébként milliónyi egyéb akármit tölthetünk le a Galaxy Store-ból, beleértve a számlapokat is. A fényképek alapján létrehozott óraszámlapokkal való bohóckodást viszont kivették. Nem kár érte.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés