Mától aktív az EKG a Watch Active2-ben és Watch3-ban az USA-ban

Az engedélyt elvileg már nyáron megkapta a Watch3, az alkalmazás és a szolgáltatás viszont ma indul mindkét modell esetében.

Rém kényelmetlen, hogy az Európai Unióban még mindig nem elérhető a Galaxy Watch Active2 és most már a Watch3 legfontosabb funkciója, noha utóbbi legalább a véroxigénszint-méréssel nincs lemaradva. Dél-Koreában már egy ideje teljes funkcionalitással használhatják a júzerek az órákat, beleértve a vérnyomásmérést is, az Egyesült Államokban pedig ma indul az EKG szolgáltatás.


[+]

Abszolút nem értjük, hogy Európában milyen akadályokba ütközik az engedélyeztetés, végtére is az Apple-nek is sikerült megoldani egy kis csúszással, más gyártók viszont továbbra sem kaptak zöld utat. Mindenesetre az Egyesült Államok Élelmiszer- és gyógyszerfelügyelete (FDA) áldását adta, így a Watch Active2 és Watch3 tulajok már a szívritmusukra vonatkozó adatokkal is számolhatnak. Mindkét készülék esetében a felső gombot kell egy ujjal megérinteni, az aktuális közérzet pedig a mérést követően manuálisan regisztrálható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés