Samsung Galaxy S III - csúcstámadás

Hirdetés

S Voice

A Samsung - miután látta, hogy az Apple által fejlesztett Siri mennyire népszerű lett - a Galaxy S III-ban mutatja be az S Voice névre keresztelt hangvezérlési modult. Előre lelövöm a lényeget: sokkal kevésbé sokoldalú ez a megoldás, azaz nem lehet mindenféle marhaságot kérdezni a telefontól, hanem az általános parancsokra fogunk hagyatkozni. A funkció működéséhez először is kell kreáljunk egy ébresztő mondatot, amire a készülék felfigyel. Ez bármi lehet, nálunk a "keljé' fel!" kifejezés nyert, ilyenkor megnyílik a felület és a készülék figyeli, hogy mit akarunk tőle. Magyarul nem beszél, angolul kell vele csacsogni, ám mivel nem amerikai jómunkásemeberek rakták össze az algoritmust, ezért a szabatosnak nem mondható kiejtésemmel is meglehetősen jól elboldogultam vele.

Samsung Galaxy S III Samsung Galaxy S III

Amire képes, az viszonylag szűkös. Először is tudunk hangvezésléssel hívást indítani a "call xy" kifejezéssel. Tudunk üzenetet is küldeni, be is diktálhatjuk a szöveget, persze angolul. Hajlandó keresni a weben a megadott kulcsszóra, illetve a térképen is, ha értelmes dolgot kérünk (én a könyvesbolttal próbálkoztam, de helyett azokat listázta, amelyekben a "44" szerepelt), illetve elindíthatunk alkalmazásokat is. A Facebookot, a kamerát és a böngészőt sikerrel abszolváltam, a telefonkönyv sehogy sem akart összejönni. Kérdezhetünk még időjárást, felvehetünk naptárbejegyzést, ébresztést, s nagyjából ennyiben kimerül az S Voice képességeinek száma, de nyilván angol nyelvterületen ezek elegendőek.

Samsung Galaxy S III Samsung Galaxy S III

Aztán az ember elkezd vele játszani és hülyeségéket kérni. A ki Magyarország elnöke kérdésre gondolkodás nélkül Kövér Lászlót jelöli meg, ha olyat kérdezünk, amit tud értelmezni, de nincs válasza, akkor a Wofram Alpha keresőjét dobja fel. Amikor megkérdeztem, hogy kicsoda Jack Nicholson, máris az arcomba tolt egy fényképpel dúsított önéletrajzot, amikor pedig azt mondtam neki, hogy "show me porn", akkor ebből kicsillagozta az utolsó három betűt és így keresett rá a weben, ami minden volt, csak nem erotikus tartalom. Érti ő, csak nem akarja, na. Technológia kérdésekre nem volt válasza, de Steve Jobs neve azért derengett neki.

Samsung Galaxy S III Samsung Galaxy S III

Összességében az S Voice inkább csak erőfitogtatás, inkább csak a "mi is meg tudjuk csinálni" jellegű fejlesztés eredménye, számunkra gyakorlati értéke elég csekély, még a "what is Siri" kérdésemet is inkább félrehallotta és úgy értette, hogy "party city". Szóval az biztos, hogy S Voice nélkül is Galaxy S III lenne a Galaxy S III, túl sok hozzáadott értéket - számunkra legalábbis - nem képvisel a funkció.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés