Samsung Galaxy S III - csúcstámadás

Hirdetés

Alapfunkciók

A tárcsázóképernyő hatalmas gombokból áll. Ide elkezdhetjük begépelni a hívandó ismerős nevét, vagy simán pötyögjük a számot. Bejövő hívásnál alulról lehet felhúzni egy tálcát, amiben előre megírt sablonüzenetek sorakoznak, így el lehet a hívást utasítani, miközben megy is egy SMS a hívónak ennek okáról. A névjegyzék gyárilag nem tudja a Facebook-összekötést, ez a Google marhasága, de letöltve a Facebook alkalmazást egyből képes lesz rá a telefon, sőt, olyat is csinált, amit még nem láttam: a telefonkönyvünkben található számokat magától végigfuttatta a neten és ha talált olyan embert, akinek a profiljában az adott szám szerepelt, de még nem ismerősünk, akkor felkínálta a kapcsolatfelvétel és az összekötés lehetőségét. Rengeteg egyéb netes adatbázishoz hozzákapcsolhatjuk a telefonunkat, ide beletartoznak a vállalati megoldások is, mint az Exchange ActiveSync. Vezetéknév és keresztnév szerint lehet rendezni a listát, szűrhetjük úgy is, hogy csak azok jelenjenek meg, akiknek van mobilszámuk, és bár lehet a különböző forrásokból érkező adatok szerint szűrni, akár egyenként is letiltva és engedélyezve a különböző forrásokat, külön-külön.

Samsung Galaxy S III Samsung Galaxy S III

Az üzenetkezelés sokoldalú, az SMS, MMS email szentháromság nem jelent gondot, de némi telepítgetés után lesz Facebook chat, Skype és persze ott vannak a Google szolgáltatások is. Ezeken felül ott a Samsung saját szolgáltatása, a ch@tON, ami elérhető a következő platformokra: Android, bada, BlackBerry és iOS. Hamarosan lesz WP7-re és készül a webes kliens is. Adatforgalmat fogyaszt, nyilván, bár nem sokat. A szövegbevitel könnyed, ekkora kijelzőn ez nem is csoda. Van Swype, kézírás-felismerés, magyar prediktív is a repertoárban, ha a betűk helyett szimbólumokat írnánk, akkor oldalirányú ujjmozdulattal is tudunk váltani. Van szövegfelolvasó is, de ez nem tud magyarul, mazochisták állítsák koreaira, pár percig elég vicces.

Samsung Galaxy S III Samsung Galaxy S III

A naptárat teljesen átdolgozták a koreai mérnökök, s bizony mondom, hogy állati jól sikerült. A grafika elsőrangú, könnyen tudunk heti, havi, napi nézetre váltani, de évi kalendárium is van. A feljegyzéseket szépen mutatja, több naptárat is kezel, élmény használni. Feladatokat is vihetünk fel, ezeket magunk pipáljuk ki, ha készen vannak, tényleg minden igényt kielégít az alkalmazás. Van S jegyzet is ami azért "S", mert szinkronizálódik a Samsung-fiókunkkal. Ez inkább ilyen post-it fal, egy-egy jegyzetlapra tudunk írni és rajzolni is, valamint képet és hangot is rakhatunk bele. A jegyzetekből készülhet PDF, vagy JPG, és persze a létező összes módon meg lehet osztani. Dedikált dokumentumszerkesztő viszont nincs, a rendszerben dolgozik egy transzparens kliens, amely minden felületről nekiindulva meg tudja nyitni ezeket, ez a Polaris Viewer, de ezzel szerkesztésre nincs mód, irány tehát a Play Áruház. Stopper, időzítő, világóra van, a vekker több időpontot tud megjegyezni, a szundinál az is beállítható, hogy hányszor lehessen továbbaludni. A számológépnél állítható a betűméret, elforgatva vannak trigonometrikus műveletek is.

Samsung Galaxy S III Samsung Galaxy S III

A navigáció kapcsán az alap Google Maps jár, a Galaxy S III-ban a GPS vevő kimondottan frankó, azaz rendkívül gyorsan talál pozíciót és stabilan tartja is azt. Ez mindenképpen jó hír, ugyanis az elődmodell szenvedett ilyesmi betegségben. A repertoár része egy jól működő fájlkezelő, illetve a Dropbox kliens is, amely felhő alapú tárhelyet biztosít. További programok letöltésére ott van a Samsung Apps, játékokat a Game Hub ikonjára klattyintva tölthetünk le, de természetesen a legnagyobb kínálatot a Play Áruház nyújtja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés