Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami

Őszinte táblagépet teszteltünk: az S Pennel szerelt Tab S6 Lite neve pontosan előrejelezi tudását, és ebben nem hibázik. Szoftverfinomításban és DeX támogatásban viszont igen.

Hirdetés

Kamerák, multimédia

Fixfókuszos, 5 megapixeles szelfik elöl és autofókuszos, 8 megapixeles felvételek hátul, LED villanó nélkül: ennyit tud a Tab S6 Lite kamerában, és leginkább az automatikára hagyatkozik szoftverben. Elérhető azért HDR, egy sor effekt, AR és Bixby Vision funkció, érintőfókuszt, digitális zoom, panoráma, ételfotózás, gyorsított felvétel, háttérelmosás és pár kézi lehetőség.


[+]

Közepes dinamika és részletesség, mosott színek és lomha rögzítés – zéró energiát tett a Samsung egy bőven 100 ezer forint feletti termék kameráiba, de nem fogom emiatt különösen megróni, a jó fotók manapság a telefonok privilégiuma a mobilos térben. Nem is lepett meg a makróképességek vagy az esti fotók gyengélkedése, ez az eszköz nem ilyesmire van kitalálva.

A bármilyen stabilizálást nélkülöző, középgyenge FHD felvétel sem hagyott mély sebet a lelkemen, az expozíció és a színek például rendben. Ám úgyis fontosabb a lejátszás, és ha nem is AMOLED, azért kellően méretes és éles a panel a mozizáshoz.


[+]

Az AC3 hang, a feliratok vagy a 4K-s klipek lejátszásával nincs gond, a HDR10 kódolással viszont van (nem indul az LG sakkdemója), a Netflix-hibát pedig az előző oldalon elővettem (röviden: nem indul). Kár, mert remek sztereó hangszóró teszi kerekké a lejátszási élményt: határozottan jó a hangerő és kifejezetten tisztán szólnak a komolyzenei dallamok, kis mély hanggal meghintve. Az ütős, zúzós hangszerek viszont már élesebbek a maximumon, stílustól függően érdemes tehát a hangerőt lejjebb szabályozni.


[+]

Oda a Samsung és a Google régi zenelejátszója, a YT Music pedig roppant suta módon eldugta a helyi zenefájlok lejátszását, így a dolog eggyel körülményesebb, mint kellene. Van viszont pár Dolby Atmos séma és hangbeállítás, valamint 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet, amire szintén minőségi hang árad.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Frissítve! Lite-os premiert kapott a Galaxy Tab S6 Lite

    A középkategóriás tablet teljes termékoldallal és specifikációval egyszerűen csak felbukkant a Samsung indonéz oldalán, mintha mindig is ott lett volna.

  • Samsung Galaxy Tab S6 - letett valamit az asztalra

    A Samsung Galaxy Tab S6, hasonlóan a konkurens csúcstáblákhoz, nem olcsó. Cserébe nem sok kifogása lehet annak, akinek valóban szüksége van erre a műfajra és androidos platformban gondolkodik.

  • Samsung Galaxy Tab S5e - ennyiért kissé vékony

    Gyönyörű, kecses ház minimális kávákkal, a szellős One UI felületre licitáló DeX elrendezés és korrekt középkategóriás hardver – épp csak 10,5”-es táblagép árazása csúszott meg, hegynek felfele.

Hirdetés