Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami

Őszinte táblagépet teszteltünk: az S Pennel szerelt Tab S6 Lite neve pontosan előrejelezi tudását, és ebben nem hibázik. Szoftverfinomításban és DeX támogatásban viszont igen.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A Tab S6 Lite LTE kiadása egy nanoSIM-et fogad be minden hazai 4G sáv támogatásával, 5G opció nélkül. Hívást legfeljebb kihangosítva vagy headsettel folytathatunk, persze a méretes eszközt nem erre találták ki. A kétcsatornás WiFi modem 802.11a/b/g/n/ac szabványú remek érzékenységgel (VHT80, MIMO), a Bluetooth 5.0-s (A2DP, LE), az USB viszont csak 2.0-s (Type-C, MTP, OTG – a kivetített DeX megjelenítés kimaradt). A navigáláshoz az A-GPS mellett a GPS, GLONASS, Galileo és Beidou műholdakat lehet bevetni gyors pozíciószerzéssel, iránytű nélkül. Van giroszkóp és gyorsulásmérő, nincs viszont NFC, barométer, FM-rádió vagy infra.


[+]

A 7040 mAh-s telep sok 5000 mAh-s mobil mellett elsőre nem hangzik olyan nagynak, ám a Tab S6 Lite roppant kitartó, így használattól függően 7-10 képernyőóra összejöhet két, meglehetősen hosszadalmas töltés között. A Samsung 12 óra netezést vagy 13 óra videózást ígér látástól merülésig, ami nagyjából helytálló, kizárólag WiFi hálózaton lógva a készenléti merülés pedig elhanyagolható. Nyilván a sötét rendszertéma TFT panel esetében nem segít, ám akad pár energiatakarékos opció, amelyek tovább nyújtják a használatot.


[+]

Összefoglaló

Értékelés: Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 7 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 7 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 7/8 pont
Multimédia
Vizuális 6 pont
Audio 9 pont
Egyebek
Üzemidő 9 pont
Ár/érték aránya 6 pont
Hogyan értékelünk?

Amikor sok mobiltermék ígér többet, mint amit teljesít, jó leírni, hogy a Tab S6 Lite épp az, amit a neve és tudáslistája sejtet: egy felső-középkategóriás táblagép remek összeszereléssel, korrekt hardverrel, vállalható kávákkal, jófajta üzemidővel, remek sztereó hangszóróval és kifejezetten hasznos S Pen funkciókkal. Csak azért, mert kevesen vásárolnak manapság efféle cuccot, még nem jelenti azt, hogy ne lehetne egy rétegnek esszenciális, viszont épp az alacsony gyártási darabszám miatt szökött a WiFi only modell ára 145 ezer, LTE variációé pedig 170 ezer forintra, ami erősen véleményes a dadogós, felnagyított mobilfelülettel, felejthető kamerákkal és a főbűnnel: a DeX asztali elrendezés kispórolásával.

Nem feltétlenül fair a tavalyi modellt előrángatni, ám speciel a papírvékony, amoledes Tab S5e baromi jó készülék jelenlegi árán, DeX felülettel, korrekt hardverrel, csak S Pen nélkül – akinek az asztali nézet és a toll is kell, annak a Tab S6-ra jócskán rá kell fizetnie. Az ujjlenyomat-olvasót, NFC-t és iránytűt nélkülöző Lite mázlija és a plecsni magyarázata az, hogy Androidon a Huawei az egyetlen kiegyensúlyozott rivális, és ott ugrott a Google-csomag – bár a Google-nél vagy öt éve ugrott a táblagépek bármilyen szoftvertámogatása. Éppen ezért egy olcsó Apple táblagép is fényévekre jár iPadOS-re optimalizált alkalmazásaival, az iPad Airre pedig remek teljesítménye miatt érheti meg ráfizetni. Persze az Apple tisztában van piaci előnyével, és úgy is áraz, de legalább fejlődik náluk a dolog. Androidon viszont úgy tűnik, mintha az óriásképernyő megragadt volna a múltban, a kreatív energiákat pedig inkább az összehajtható műfajra fordítják.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Bone123

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Frissítve! Lite-os premiert kapott a Galaxy Tab S6 Lite

    A középkategóriás tablet teljes termékoldallal és specifikációval egyszerűen csak felbukkant a Samsung indonéz oldalán, mintha mindig is ott lett volna.

  • Samsung Galaxy Tab S6 - letett valamit az asztalra

    A Samsung Galaxy Tab S6, hasonlóan a konkurens csúcstáblákhoz, nem olcsó. Cserébe nem sok kifogása lehet annak, akinek valóban szüksége van erre a műfajra és androidos platformban gondolkodik.

  • Samsung Galaxy Tab S5e - ennyiért kissé vékony

    Gyönyörű, kecses ház minimális kávákkal, a szellős One UI felületre licitáló DeX elrendezés és korrekt középkategóriás hardver – épp csak 10,5”-es táblagép árazása csúszott meg, hegynek felfele.

Hirdetés