Samsung Galaxy Note20 - még nem tollas a hátunk

Valamelyest olcsóbb az Ultránál, de sok kompromisszummal is jár a normál változat – 60 Hz-es kijelzővel, 4G-vel, műanyag hátlappal ennek nem ezen az árszinten lenne a helye.

Bevezető, tartozékok

130 ezer forinttal költ kevesebbet az, aki a Galaxy Note20-premier úgy döntött, kell neki egy ilyen csúcsmobil, de beéri az Ultra helyett a normál változattal. Igencsak jó spórolásnak hangzik az, hogy egy korrekt középkategóriás mobil árával kevesebbet adunk ki vágyaink tárgyára, de be kell látni, hogy az Ultra közel félmilliós árából nem nehéz ennyit elengedni, főleg akkor, ha figyelembe vesszük, hogy ezért az – egyébként még mindig nagyon elrugaszkodott – összegért egy műanyag hátlapos, 4G-s, Full HD+ (60 Hz, közepes fényerő) kijelzős eszközt veszünk át, amiből kimaradt a periszkópos telefotó kamera és a tárhely bővíthetősége, amibe kevesebb RAM-ot tettek, és még az S-Pen késleltetését is hosszabbra hagyták.


[+]

A Note-szériát egyre inkább a toll és a hozzá kapcsolódó funkciórengeteg adja el, a Samsung előnye ezen a vonalon szinte behozhatatlan, és nem is tűnik úgy, mintha mobilos vonalon bárki is próbálna nekik konkurenst állítani. Nyilván aki most, ezen az áron ezzel a Note20-szal szemezget, szinte csakis az S-Pen miatt teszi, hiszen alapvetően egy Galaxy S20+ méretű, kinézetű termékről beszélünk, ami viszont a tollat leszámítva kevesebb pénzért komolyabb kijelzőt, frissebb Gorilla Glasst, jobb anyaghasználatot és nagyobb akkumulátort ad tesztünk alanyánál.


[+]

A sima Note20 nem a végleges dobozában érkezett hozzánk, viszont akárcsak az Ultra esetén, úgy itt is egy fekete alapú, kizárólag a tollat megjelenítő dobozzal fog találkozni az, aki megveszi a mobilt, és nagyon hasonló a helyzet belül is. Jár hozzá egy átlátszó szilikon tok, Type-C-s adaptív gyorstöltőfej, a hozzá tartozó, mindkét cégén Type-C-s kábel, és a szokásos, kábeles AKG-fülhallgató, ami most már jó ideje a drágább Samsungok sajátja - mivel jack már ezen a mobilon sincs, így értelemszerűen ez a távirányítós kütyü is Type-C-s végű.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Nem minden új hír jó hír a Note20 kapcsán

    Ígéretes felvétel készült a Galaxy Note20 Ultra profi videomódjáról, viszont csalódást keltő híresztelések terjengenek a hardverről.

Hirdetés