2019. március 20., szerda

Gyorskeresés

Galaxy blog: Odacsapott GeekBenchben az Exynos „8890”

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: iDigitalTimes

Ha a weibós felhasználó által közölt értékek valósak, akkor jövőre is egy Samsung Exynos mobil rendszerchip lehet a legerősebb.

Idén két SoC-től volt a leghangosabb a mobilpiac: a Snapdragon 810-től azért, mert sokak szerint túlmelegszik, az Exynos 7420-től pedig azért, mert a 14 nanométeres FinFET gyártástechnológiának köszönhetően nem, éppen ezért sikerült az órajeleit magasabbra skálázni és a Galaxy S6-tal minden benchmark rekordot megdönteni. Az előzetes eredmények alapján egyébként a Samsung és TSMC által gyártott Apple A9 is igen erős lapkakészlet lett, így az iPhone 6s sem szenved lóerőhiányban, mindenesetre az igazán komoly rendszerchip harc jövőre bontakozhat ki, hiszen érkezik a Snapdragon 820, az LG Nuclun, a MediaTek Helio X20, a HiSilicon Kirin 950 és a Samsung Mongoose, vagyis Exynos 8890.

Az Exynos 8890 állítólagos GeekBench eredményei papíron eléggé meggyőzőek
Az Exynos 8890 állítólagos GeekBench eredményei papíron eléggé meggyőzőek

Egyik-másik már felbukkant a GeekBench egy- és többmagos tesztjében, 4-5 ezer pontot elértve az utóbbiban, egy kínai weibós felhasználó viszont saját állítása szerint hozzájutott olyan Exynos 8890-es eredményekhez, amelyek messze kiemelkednek a mezőnyből. A fenti táblázatot, amely a weibós eredményeket az Apple A9-cel (iPhone 6s), az Exynos 7420-szal (Galaxy Note5) és az Apple A8-cal (iPhone 6) összeveti, az iDigitalTimes állította össze. Az Exynos 8890 a tippek szerint a Galaxy S7 egyik lehetséges rendszerchipje lehet, ám az iDigitalTimes szerint a Samsung a legújabb, Snapdragon 820-B revíziójú SoC-vel is teszteli a jövő évi zászlóshajtót, amely állítólag 1,77-szer jobb teljesítményre képes, mint az idei variánsok, bár a publikáció nem részletezte, hogy ez milyen összevetés alapján jött ki. A mindenesetre bizonyos, hogy 14-16 nanométeres gyártástechnológiák elterjedésével igen komoly potenciális lóerőtartalékokat lehet felszabadítani, így egyhamar nem fog a nyers teljesítmény növekedése lelassulni.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.