Samsung Galaxy A7 (2016) - a vadászat folytatódik

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Idén a Samsung olyan műsorral állt elő az MWC-n, amire még azok is elismerően bólintottak, akik nem tartoznak a dél-koreai gyártó kedvelői közé. Bemutatták, hogy a virtuális valóság mennyire képes elvenni az emberek figyelmét, hiszen az új csúcskészülékekről készült videót a több ezer előre kihelyezett Gear VR-on lehetett először látni, eközben pedig Mark Zuckerberg úgy sétált fel a színpadra, hogy senki sem vette észre, őrök sem álltak körülötte, aztán amikor meglátta a publikum, fejvesztve rohant mindenki szelfizni. (Ez külön megérne egy misét...) A két zászlóshajó nagyot ütött, a cég elnöke nem egyszer hangoztatta, mennyire figyeltek a felhasználói visszajelzésekre. Bullshit duma ide vagy oda, tényleg visszahozták azokat a képességeket, amiket mindenki hiányolt.

Meglehetősen jó az előlap/kijelző aránya
Meglehetősen jó az előlap/kijelző aránya [+]

Annak ellenére, hogy a dél-koreaiaknak tavaly egy kicsit megingott a mobilpiacon elfoglalt előkelő pozíciójuk és a befektetők is nagy morgolódásba kezdtek, mégsem hagyott alább a készülékportfólió növekedésének üteme, plusz szerencsére teljesen logikus felépítésben kezdték piacra dobni az újdonságokat. Az anyaghasználatra pedig igazán a Galaxy S5 után kezdtek odafigyelni, amikor már túl sokan vetették a szemükre, hogy műanyaggal a csúcskategóriában jelen lenni nem elegáns. Fém keretének köszönhetően Galaxy Alpha volt az első jelentős előrelépés, majd jött az A-sorozat, aminek tagjai a középkategóriába hozták el a prémium minőséget, persze ezért cserébe a Samsung sosem volt rest jelentős összegeket elkérni. Idénre, pontosabban tavaly év végén aztán jöttek a 2016-os variánsok, melyek komoly előrelépést ígértek. Erre bizonyíték tesztalanyunk, a Galaxy A7 (2016) is, mely szinte minden téren többet nyújt elődjénél, persze hogy ez megéri-e a felárat, az mindig nehéz kérdés.

Egyszerű a doboz, stílusos a tartozékok tálalása
Egyszerű a doboz, stílusos a tartozékok tálalása [+]

A készüléket az XXL GSM biztosította számunkra, méghozzá az eredeti, meglehetősen minimalista, fehér dobozban, amire a Samsung csak a márka- és a telefonnevet nyomtatta. Belül azonnal a még friss és ropogós A7-re bukkanunk rá először, amihez kapunk egy használati útmutatót, egy microUSB kábelt, egy hallójáratba illeszkedő kialakítású fülhallgatót, valamint egy 2 amperes gyorstöltőt. A mobil hivatalosan arany, fekete, fehér és rózsaszín árnyalatban létezik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

    A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

  • Samsung Galaxy Note5 - ötletes öthetes

    Vékonyabb és keskenyebb lett a Samsung új csúcsphabletje, az üveg hátlap, a kiváló kamera és a remek lapkakészlet bizonyára sokaknak tetszeni fog, az árcímke viszont már kevésbé barátságos.

  • Samsung Galaxy S6 edge - felívelés, gól

    Az S6 edge szemrevaló külseje senkit ne tévesszen meg: az ívelt kijelző alatt őserő dolgozik. A Samsung ezúttal tényleg mindent beleadott, de vajon az akkumulátor tudja-e tartani a lépést?

Hirdetés