Powermat és a vezeték nélküli töltés

Hirdetés

A Powermat termékei

A Powermat az előző oldalon említett technológiát kihasználva kínál vezeték nélküli töltési megoldásoakt a telekommunikációs piac számára. Úttörőnek tekinthetők, előttük ugyanis a Palm volt az egyetlen, aki ezt normális minőségben piacra dobta, talán páran még emlékeznek a Pre készülékhez opcionálisan megvásárolható TouchStone kiegészítőre. A Powermat nem szakosodott egy-egy gyártó portékájára, több készülékhez is kínálnak hátlapokat, melyek természetesen kompatibilisek az összes töltőállomásukkal.


Egy Powermat hátlap belseje

Ez utóbbiakból egyébként hét fajtát kínálnak. Van két és három eszköz töltésére használható alátétjük is, melyekből léteznek PowerCube-bal egybecsomagolt verziók is; ez utóbbi gyakorlatilag egy átalakító, az összes telefongyártó speciális csatlakozóihoz van benne adapter, igaz, ennek használatával gyakorlatilag ugyanott van az ember, mintha egy sima kábeles megoldást használna, indukcióval ugyanis csak a PowerCube töltődik, azt viszont bele kell dugni a mobiltelefonba. A fentiek mellett forgalmaznak két hordozható állomást is, melyek mobilitása abban nyilvánul meg, hogy össze lehet hajtogatni őket relatíve kis méretűre.


Powercube, sokféle csatlakozóval

Hátlapokból jelenleg egész nagy a választék, de közel sem fed le minden elterjedt készüléket. Forgalmaznak kiegészítőt iPhone 4-hez, 3GS-hez és 3G-hez, iPod touch-hoz, Blackberry-khez (9700, 9300, 9000, 8900, 8500, 8300 és Pearl), HTC HD2-höz és EVO 4G-hez, Motorola Droid X-hez, Nintendo DS és DSi játékkonzolokhoz. Ezen kívül külön is megvásárolható a már említett PowerCube, van iPhone/iPod dokkolójuk (egy olyan bölcső, melyet csak rá kell rakni a töltőállomásra), továbbá forgalmaznak két darab külső akkumulátort, melyek Apple Dock Connector és microUSB csatlakozókkal rendelkeznek, kapacitásuk pedig 1200 vagy 1850 mAh. A kiegésztők között találunk továbbá egy hordozáshoz használatos tokot, a jövőbeli tervek között pedig autóba beépíthető töltőállomások szerepelnek. A hátlapokat Barcelonában egytől egyig meg tudtuk nézni, a legtöbb csupán pár milliméterrel (bizonyos modelleknél még annyival sem) vastagítja meg magát a mobiltelefont, iPhone-nál viszont véleményem szerint alaposan odavágja az amúgy roppant jó dizájnt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés